Programul Cupei Davis

După o săptămână cu patru turnee puternice ATP, urmează pentru tenisul mondial masculin startul într-o nouă ediţie a Cupei Davis, partidele din primul tur urmând a avea loc între 9 şi 11 februarie.

Le Clermont-Ferrand, românii Andrei Pavel, Victor Hănescu, Victor Crivoi şi Horia Tecău, merg să-şi joace puţinele şanse avute în faţa uneia dintre favoritele competiţiei, selecţionata Franţei, care mizează pe Richard Gasquet, Sebastian Grosjean, Arnaud Clement şi Michael Llodra.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de şase ori până acum, Franţa a câştigat cinci dintre partide, printre care şi ultima, cea de la Bucureşti, din 2003, cu un clar 4-1, în timp ce România s-a impus singura dată în urmă cu 33 de ani, la Bucureşti, cu 3-2.

Biletele pentru partida Franţa – România costă între 18 şi 48 de euro pentru o zi, în funcţie de categorie şi zi, şi între 11 şi 16 euro pentru tineri care însă au sectoare rezervate special.

La La Serena, Chile întâlneşte Rusia. Gazdele mizează pe Fernando Gonzalez, Nicolas Massu, Paul Capdeville şi Adrian Garcia, iar Rusia pe Marat Safin, Dimitry Tursunov, Igor Andreev şi Teimuraz Gabashvili. Rusia a câştigat toate cele trei întâlniri de până acum, ultima dată, în 2005, cu 4-1 la Moscova. Biletele pentru Chile – Rusia costă între 50 şi 180 de dolari americani pentru o zi şi între 125 şi 450 de dolari americani dacă se doreşte achiziţionarea de bilete la pachet pentru toate cele trei zile.

La Krefeld, Germania întâlneşte Croaţia. Gazdele îi vor avea în teren pe Tommy Haas, Benjamin Becker, Alexander Waske şi Michael Kohlmann, iar Croaţia pe Ivan Ljubicic, Mario Ancic, Ivo Karlovic şi Marin Cilic. Germania şi Croaţia sunt la egalitate, 1-1, Germania a învins la Karlsruhe, 4-1 în 1995, iar Croaţia la Zagreb, 4-1 în 2002. Preţul unui bilet la Germania – Croaţia variază între 10 şi 69 de euro pentru o zi sau între 29 şi 159 de euro pentru toate cele trei zile.

La Liege, Belgia întâlneşte Australia. Gazdele mizează pe Oliver Rochus, Kristof Vliegen, Christophe Rochus şi Dick Norman iar oaspeţii pe Lleyton Hewitt, Chris Guccione, Peter Luczak şi Paul Hanley. Australia conduce cu 2-0 în întâlnirile de până acum, 5-0 în 1991 la Perth în ultimul joc. Un bilet la Belgia – Australia costă între 20 şi 25 de euro pentru o zi sau 60 de euro pentru toate cele trei zile.

La Ostrava, Cehia întâlneşte SUA. Gazdele mizează pe Tomas Berdych, Lukas Dlouhy, Ivo Minar şi Pavel Vizner iar oaspeţii pe Andy Roddick, James Blake, Mike Bryan şi Bob Bryan. SUA conduce cu 4-1 în întâlnirile directe, 3-2 la Inglewood în 2000. Preţul unui bilet la Cehia – SUA costă între 180 şi 300 de coroane ceheşti pentru o zi şi între 490 şi 690 de coroane ceheşti pentru trei zile iar o boxă poate fi închiriată cu 5.000 de dolari americani pentru cele trei zile de meciuri.

La Geneva, Elveţia întâlneşte Spania. Gazdele mizează pe Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli, Yves Allegro şi Stephane Bohli iar oaspeţii pe Rafael Nadal, David Ferrer, Fernando Verdasco şi Feliciano Lopez. Spania conduce cu 3-1 în întâlnirile directe, 4-1 în 1998 la La Coruna. Un bilet la Elveţia – Spania costă între 61 şi 91 de franci elveţieni pentru o zi şi între 196 şi 231 de franci elveţieni pentru trei zile iar o boxă poate fi închiriată pentru cele trei zile cu 5.736 de franci elveţieni.

La Minsk, Belarus întâlneşte Suedia. Gazdele mizează pe Max Mirnyi, Vladimir Voltchkov, Pavel Katliarou şi Serguei Tarasevici iar oaspeţii pe Robin Soderling, Jonas Bjorkman, Thomas Johansson şi Simon Aspelin. Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit până acum iar un bilet la acest joc costă între 80.000 şi 100.000 ruble bieloruse pentru o zi.

La Linz, Austria întâlneşte Argentina. Gazdele mizează pe Jurgen Melzer, Stefan Koubek, Oliver Marach şi Julian Knowle iar oaspeţii pe Jose Acasuso, Juan Martin Del Potro, Guillermo Canas şi Sebastian Prieto. Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit până acum iar un bilet la acest joc costă între 22.5 şi 45 de euro pentru o zi, un loc în sectorul business poate fi achiziţionat cu 225 de euro pe zi iar o lojă VIP poate fi închiriată pe întreaga durată a meciului cu aproximativ 5.000 de euro.

Amos News 

Stiri recente

Perfecționism în gimnastică, cu Andrei Muntean – Podcast Business Philosophy

https://www.youtube.com/watch?v=wKRFlSE85Kk&t=2659s Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe Andrei Muntean, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la...