Primăvara când am descoperit-o pe Alexia Tatu

(de MIHAI IGIROȘANU)

De la dezamăgirea finalei de acasă, la triumful de la Wimbledon!

Era o zi călduroasă de 22 mai, pe zgura aproape încinsă de la Centrul Național de Tenis din București. O zi după multe altele, neobișnuit de călduroasă. Dar banală pentru puștoaicele care au ales să-și dedice tenisului majoritatea orelor adolescenței. Ziua finalei de la Dr. Oetker Junior Trophy 2022, a zecea ediție. A uneia dintre cele mai puternice competiții internaționale organizată în România.

Pe unul dintre terenurile din față de la CNT, două jucătoare din România ofereau o finală dramatică și plină de spectacol. Giulia Safina Popa câștiga cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1 în fața Alexiei Ioana Tatu. Exact!

Aceeași Alexia Ioana Tatu pe care zilele trecute, într-o noapte de iulie, familia și apropiații o așteptau la întoarcerea de la Londra. După ce câștigase Wimbledonul la categoria sub 14 ani. Tot după o finala contra unei românce.

Astăzi, după victoria de pe celebra iarbă de la All England Club toată România o cunoaște pe Alexia Ioana Tatu. Noi am cunoscut-o tristă, dar nu resemnată, după ce pierdea finala de pe zgura de la Centrul Național din București. Alții, cei mai mulți, o cunoșteau de câțiva ani. Probabil, peste alți câțiva ani, s-ar putea nu foarte mulți, pentru toată lumea tenisului numele Alexia Ioana Tatu să fie deja un nume binecunoscut. De campioană. Poate tot la Wimbledon!

Stiri recente

Turcia s-a făcut de râs în Liga Națiunilor! Contraperformanță istorică pentru ieniceri

Naționala Turciei a bifat una dintre cele mai mari contraperformanțe din istoria ei, la ultimul meci din actuala ediție...