Prima ediție a Campionatelor Europene poate fi urmărită pe toate platformele Eurosport

În luna august, telespectatorii de pe întregul continent vor putea viziona 188 de evenimente care vor avea la start 4.500 de sportivi în 11 zile de concursuri pline de suspans. Fanii sportului din Europa se vor reîntâlni cu cei mai buni sportivi europeni în fiecare minut al probelor primei ediții a Campionatelor Europene. Această competiție poate fi urmărită în direct pe Eurosport 1, Eurosport 2 și prin intermediul aplicației Eurosport Player.

Campionatele Europene vor avea loc în perioada 2 – 12 august 2018. Fanii atletismului, înotului, ciclismului, gimnasticii artistice, canotajului, golfului și triatlonului vor putea să se bucure de sportul pe care îl îndrăgesc, indiferent dacă se desfășoară în Berlin sau Glasgow.

Cu doar doi ani până la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020, Eurosport, Gazda Jocurilor Olimpice în Europa* va oferi telespectatorilor săi ocazia de a se bucura de un eveniment multi-sport pe mai multe platforme – demonstrând astfel ambiția Eurosport de a interacționa cu cât mai mulți oameni, pe cât mai multe ecrane.

Eurosport 1 și Eurosport 2 vor difuza peste 120 de ore, inclusiv rezumatul zilei, în timp ce Eurosport Player va difuza ÎN DIRECT fiecare competiție în parte – de la aruncarea suliței și până la săritura în lungime sau aruncarea greutății, de pe celebrul Olympiastadion din Berlin.

Pentru prima ediție a Campionatelor Europene, competiție ce reunește câteva dintre cele mai importante discipline sportive și care se va desfășura o dată la patru ani, Eurosport a adunat o echipă de experți din întreaga Europă.

Fanii germani vor afla perspectivele unice ale medaliatului olimpic la înot, Thomas Rupprath, precum și cele ale atletului german Simon Stüzel. În Regatul Unit, fanii ciclismului vor putea să se bucure de cunoștințele dublului campion olimpic, Joanna Rowsell Shand, în timp ce telespectatorii polonezi vor avea privilegiul de a-l avea pe micile ecrane pe cvadruplul campion olimpic la marș, legendarul Robert Korzeniowski, care va comenta probele de atletism. De asemenea, Kryzysztof Wyrzykowski – unul dintre cei mai mari rutieri polonezi din toate timpurile – va comenta probele de ciclism.

Ediția inaugurală a Campionatelor Europene va fi prezentată și analizată la Eurosport România de comentatorii: Radu Antofi și Adrian Dobre (atletism), Alexandru Gheorghiaș (canotaj), Ivonne Ghiță (gimnastică), Emanuel „Manolo” Terzian, Andrei “Jean” Comșa și Costin Gheorghe (ciclism) și Sorin Niculescu (triatlon). De asemenea, echipei Eurosport se vor mai alătura și experții: Viorica Susanu (canotaj), Corina Ungureanu (gimnastică), Alex Ciocan (ciclism) și Alex Diaconu (triatlon).

 

Calendar evenimente:

 • Atletism – 2-6 august
 • Înot – 2 august, 10-12 august
 • Sărituri în apă – 2-5 august
 • Înot sincron – 2 august și 8-12 august
 • Înot în ape libere – 2-7 august și 10 august
 • Canotaj – 6-12 august;
 • Triatlon – 2-8 august și 12 august;
 • Ciclism / Velodrom – 8-12 august;
 • Ciclism – 2-4 august, 6-8 august și 9-11 august;
 • Mountain Bike – 2-6 august și 8-12 august;
 • BMX – 2-9 august și 12 august;
 • Golf – 2-7 august;
 • Gimnastică Artistică proba feminină – 3 august și 6-12 august;

Gimnastică Artistică proba masculină – 2-8 august și 10 august

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...