Preşedintele COSR: Le doresc sportivilor să-şi depăşească limitele la JO de la Paris

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat, la deschiderea Adunării Generale a Comitetelor Olimpice Europene, că Jocurile Olimpice vor fi provocare pentru toţi sportivii şi le doreşte acestora să-şi depăşească limitele la Paris.

La Adunarea Generală a EOC este prezent şi preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

”Suntem mândri şi onorati în acelasi timp pentru că aţi  venit în România, o ţară, care, vă asigur, iubeşte şi respectă olimpismul, îmbrăţişează valorile lui.

Sportul este iubit si este considerat mândrie natională, în egală măsură, iubim sporturile de vară si cele de iarnă. În acest an, Mişcarea Olimpică din România aniversează 110 ani de Olimpism  şi 100 de ani de la prima medalie câştigată în arena olimpică, chiar la Paris în 1924. 

România se situează între primele 20 de naţiuni ale lumii cu 309 medalii olimpice. Campionii noştri au devenit universali prin performanţele lor şi au pus România pe harta olimpică.

Nadia Comăneci sau Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin sau Iolanda Balaş reprezintă modele care au depăşit graniţa României şi au creat o moştenire incomensurabilă pentru fiecare generaţie care şi-a dorit să-i egaleze sau să-i depăşească.

Eu însumi, campion olimpic la sabie, am fost inspirat de ei.. Îi mulţumim preşedintelui Thomas Bach pentru că Mişcarea Olimpică a ieşit din pandemie mai puternică şi a oferit umanităţii un exemplu de solidaritate şi responsabilitate.

Am simţit toţi că nu suntem singuri şi că împreună am devenit mai puternici. Am întins toţi braţele pentru a ajuta Ucraina, o facem şi acum militând pentru pace şi bună vecinătate.

Vorbim din ce în ce mai des despre sustenabilitate şi digitalizare pentru că tinerii sunt atraşi tot mai mult de tehnologie. Tehnologia trebuie folosită în sprijinul sportului şi a mişcării.

Trebuie să ne mişcăm noi, altfel vom fi mişcaţi  doar virtual. Trebuie să găsim canalele de comunicare cu tânăra generaţie. Să ajungem la copii prin canalele folosite de aceştia.

Nu pot încheia fără un gând spre sportivi, ei sunt în centrul Mişcării Olimpice. E responsabilitatea noastră să le oferim cele mai bune condiţii fizice şi psihice pentru a ajunge la competiţii în forma maximă.

Paris 2024 va fi provocare pentru toţi, mai sunt 50 de zile şi le doresc să-şi depăşească limitele la Paris. Şi, sper, ca Europa să fie din nou continentul care câştigă cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice”

El a muţumit Guvernului şi colegilor care au servit şi servesc Miscarea Olimpică din România. Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene are loc joi şi vineri, la Palatul Parlamentului.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...