Portarul cu genunchi de sticla

Considerat un mare talent în Brazilia, Andrey a avut cariera pusă sub semnul întrebării din cauza accidentărilor. Chiar dacă nu a început cu dreptul în Ghencea, noul golkeeper al roş-albaştrilor ar putea fi un jucător de bază, în cazul în care nu va fi urmărit de noi ghinioane.

A aşteptat mult Steaua pentru a avea un jucător brazilian. Fineţea tehnică stil cariocas nu poposise în Ghencea, chiar dacă suporterii roş-albaştrilor au avut parte de multe momente de magie. Văzuseră cum Marcel Răducanu dribla fiecare fundaş de cîte trei ori înainte de a trimite balonul în poartă. îşi smulseseră părul cînd Dennis Şerban înşira apărarea Rapidului şi, după ce îl dribla şi pe Lobonţ, trimitea uşor în aut. Comparaseră adesea execuţiile lui Dică cu cele ale lui Ronaldinho. Chiar şi aşa, ar fi vrut un brazilian pur sînge, iar Meme a şi plecat să îl aducă. S-a întors cu un băiat cuminte, înalt de 1,93, cu 43 la picior şi care evoluează pe postul de portar. Deci pentru driblinguri pe ritm de samba mai e nevoie de răbdare. Totuşi, la 23 de ani, Andrey are o carte de vizită impresionantă. A fost campion mondial de Under 20 cu Brazilia în 2003, iar în acest sezon, la Figueirense, este cel mai bun portar din prima ligă braziliană, conform notelor primite în ziarele din Ţara cafelei. Pentru Andrey, problemele au început în luna ianuarie a anului 2004, cînd a suferit o accidentare foarte gravă la genunchiul piciorului stîng. Era pe atunci portarul lui Gremio.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker

 

Stiri recente

Acțiunea “Mingi pentru suporteri” Alexandrion Group, la FC Hermannstadt – Politehnica Iaşi

Acțiunea "Mingi pentru suporteri" cu ajutorul jucatorilor care au oferit mingi cu logo-ul Alexandrion Group celor din tribune a...