PONTURI PENTRU PARIURI/ Pronosticuri etapa a XXIV-a – toate meciurile

0
136

Etapa a XXIV-a

Vineri

Clujul nu Coopereaza
CFR Cluj – Gl. Bistri ta

La primul joc acasa de dupa Uhrin, Clujul nu are voie sa rateze victoria în fa ta unei adversare aflate în picaj. Pentru Gloria Bistri ta, sezonul 2008-2009 a fost pâna acum unul al suferin tei, si nu sunt pu tine vocile care o dau retrogradata la finalul stagiunii. Ar fi o drama pentru una din artizanele Cooperativei din anii 90, care a evoluat neîntrerupt în Liga I dupa Revolut ie. Dar, ce sa-i faci, Clujul nu coopereaza…

Pronostic: 1

Înca un naufragiu?
Steaua – Farul Constant a

Din august 2008 si pâna acum, constan etnii au reusit sa plece victoriosi de pe un teren strain o singura data! Se întâmpla în noiembrie, la Medias. În rest, opt torpile care au adus corabia lui Bosânceanu în pragul naufragiului. Ramâne de vazut în ce masura va reusi Farul tocmai acum sa scape de complexul echipei mici în fieful Stelei. Oaspet ii nu s-au mai impus pe “Ghencea” de peste 14 ani.

Pronostic: 1

Sâmbata

“Bursucul” uita rapid
Urziceni – Rapid

“Nu ne gândim la locul 2, ci la locurile 5-6″, socheaza Dan Petrescu, dar afirma ia “Bursucului” trebuie mestecata cu grija. Suna a discurs politicos, si este destul de clar ca la Urziceni, standardele nu au fost coborâte. Petrescu are o motiva ie suplimentara la acest duel cu Rapidul, echipa unde a debutat pe banca. Si de unde a plecat pe usa din dos în 2004. Dupa ce sarutase, teatral, steagul.

Pronostic: 1x

Gaz pe foc
Pandurii Tg. Jiu – Gaz Metan

Gorjenii au avut momente mai bune, iar pe acest final de campionat tremura de mama focului. Gazul, la fel de bine cum îi poate încalzi pe elevii lui Cârt u, îi poate si arunca în aer. Sperant e sunt, fiindca daca Pandurii mai misca ceva acasa, mediesenii se numara printre cele mai slabe forma ii “afara”. Va fi interesant de vazut cum se va împaca antijocul gazdelor cu jocul pozitiv al lui Gaz Metan.

Pronostic: X

Hopul oltenesc
FC Timisoara – U Craiova

Saptamâna nebuna din Liga 1 continua cu un alt cap de afis al etapei. În tur, Timisoara a trecut la pas de Craiova, 3-1 în Oltenia, iar acum spera într-o repetare a scenariului. Numai ca “juvet ii” evolueaza foarte bine în deplasare, fapt pe care bana enii l-au învat at pe pielea lor. Universitatea s-a impus în ultimele doua vizite pe Bega, 3-1 în 2008 si 5-1 în 2007. Sir care se cere întrerupt.

Pronostic: 1

Cosmaruri “galben-verzi”
Dinamo – FC Vaslui

Agenda ramâne solicitanta atât pentru Dinamo cât si pentru FC Vaslui, care în ultimele runde au dat ba de Rapid, respectiv CFR Cluj, ba de Craiova si de Ot elul. Interesant este ca ambii tehnicieni se vor afla în fa ta fostei echipe, Moldovan evoluând la Dinamo între 1993 si 1995, în timp ce Rednic a antrenat-o pe FC Vaslui acum patru ani. “Galben-verzii” au doua victorii si o remiza din ultimele trei vizite în “Groapa”!

Pronostic: x2

Duminica

Punct si de la capat
Ot elul – Poli Iasi

Dupa ce în etapa a XXIII-a a avut un rendez-vous local cu FC Vaslui, Ot elul continua seria derby-urilor moldave contra lui Poli Iasi. Triumful de la Constan ta nu trebuie luat neaparat ca reper, deoarece Iasiul da acum peste o echipa mult mai valoroasa decât Farul. În filosofia lui Petre Grigoras, meciurile de pe propriul teren sunt esen iale. Însa Bergodi va aborda întâlnirea ca pe o finala si ar putea ciupi un punct.

Pronostic: 1x

“Oto” se piteste
FC Arges – CS Otopeni

Chiar daca se îndreapta cu pasi repezi spre abisul Ligii a II-a, CS Otopeni va parasi prima scena cu fruntea sus. Egalurile cu Dinamo si FC Timisoara, respectiv esecul la limita pe terenul Unirii Urziceni, au aratat o echipa de calitate, dar lipsita de experien ta. Argesul nu a pierdut în acest sezon acasa, si este neverosimil ca o va face tocmai cu micu a grupare ilfoveana. În tur, Tanase & Co. au câstigat cu 2-1.

Pronostic: 1

Rau de înal ime
FC Brasov – Gl. Buzau

Nu este vorba despre înal imea din clasament, pe care nu o acuza nici una dintre forma ii, ci strict despre decorul acestui epilog al etapei. Brasovul si Buzaul sunt cunostin e vechi, cu precedente inclusiv în Liga a II-a. În 2005, “stegarii” au trecut de Gloria cu 1-0 sub Tâmpa, iar în 2007, tot la munte, s-a consemnat o remiza alba. Acum, Buzaul pare condamnata. Si Argentina are rau de înal ime…

Pronostic: 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here