Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – FRANŢA/ Nene vs. Lopez

AS Monaco – Olympique Lyon pronostic X2

Dacă am judeca doar prin prisma clasamentului este clar că n-ar trebui să atribuim acestui meci titulatura de derby. Lyon s-a calificat în primăvara UEFA Champions League şi se bate pentru titlu în Ligue 1, în timp ce pe fosta forţă a fotbalului european nu o găsim nicăieri. Ba da, AS Monaco se zbate undeva la mijlocul clasamentului competiţiei din Hexagon. Întâlnirea pare una dezechilibrată, dar numai la prima vedere. Pentru că, în derbyuri, ca peste tot, renasc şi orgoliile ucise.

Duelul goleadorilor

Cum spuneam, în pofida diferenţei din clasament, partida din Principat poate fi una echilibrată şi spectaculoasă. În fond, Nene (AS Monaco) şi Lisandro Lopez (O.L.) sunt în topul golgheterilor din Hexagon. Iar dacă Nene conduce în clasamentul marcatorilor şi este totodată specialistul centrărilor, nu trebuie omis faptul că lyonezul Lopez a reuşit o dublă cu Marseille şi chiar o triplă cu Lille!

Multe surprize negative

Este adevărat că Monaco traversează o perioadă cât se poate de proastă. Înfrângerile de la Valenciennes (1-3) şi Auxerre (0-2), dar în special remiza de acasă cu Grenoble (0-0), atârnă extrem de greu. Doar că şi O.L. a oferit fanilor destule surprize negative în acest sezon, culmea tot cu Grenoble (1-1), cu Rennes acasă (1-1) şi la Lille (3-4).

Legea lyoneză

În istoria întâlnirilor disputate pe „Stade Louis II” contra Lyonului, gazdele şi-au adjudecat 28 de victorii, au remizat de 7 ori şi au 10 înfrângeri. În ultimele două sezoane însă, O.L. a făcut legea în Principat. Acum doi ani s-a impus fără emoţii (3-0), prin „dubla” lui Keita şi reuşita lui Fred, iar în stagiunea trecută a învins la limită (1-0) după golul aceluiaşi Fred.

Ligue 1
Bordeaux – Lorient 1

Girondinii sunt lideri, iar Lorient visează frumos la un loc participant în Europa League. Diferenţa de forţe este clară, balanţa înclinând către echipa care, iată, a ajuns în primăvara UEFA Champions League. Statistica dintre Bordeaux şi Lorient ne arată totuşi un echilibru, chiar dacă oaspeţii nu s-au impus niciodată pe „Chaban Delmas”. Bordeaux a învins de două ori, dar Lorient a reuşit trei remize. De fiecare dată, întâlnirile au fost extrem de strânse, victoriile bordelezilor fiind la limită. Pînă anul trecut, campioana nu mai câştigase în faţa lui Lorient din sezonul 2001/2002. Dar şi ultimul meci a fost unul extrem de greu, cu un singur gol izbutit de Chamakh. Nu trebuie omis nici faptul că Lorient nu prea obişnuieşte să se facă de râs în deplasare, indiferent de numele adversarului.

Ligue 1
Grenoble – Nice 1

Până de curând, un astfel de meci ar fi fost raiul pariorilor. Pentru că, având 11 înfrângeri consecutive, Grenoble părea echipa condamnată, chiar dacă avea ca adversar tot o formaţie din subsolul clasamentului. Între timp lucrurile s-au mai schimbat. Deşi este tot ultima în clasament, echipa din Alpi a început să respire. A obţinut trei remize consecutive, apoi a savurat o victorie pe teren propriu cu dificila Toulouse. De partea cealaltă, pentru o formaţie scufundată în mediocritate, Nice poate spune că s-a descuracat onorabil în deplasare de unde s-a întors cu două victorii şi o remiză în şapte partide. Istoria celor două formaţii ne prezintă doar trei întâlniri, fără nicio victorie pentru echipa de pe Coasta de Azur.

Cupa Ligii

La sediul LFP au fost trase la sorţi meciurile din optimile de finală ale Cupei Ligii, o competiţie extrem de apreciată şi bine cotată în Franţa. În această fază, în care regăsim doar formaţii din primele două ligi, putem observa câteva întâlniri extrem de interesante. Partidele se vor disputa pe data de 12 ianuarie 2010 după următorul program:

Saint Etienne (L1) – Olympique Marseille (L1)
Sedan (L2) – Clermont Foot (L2)
Olympique Lyon (L1) – Metz (L2)
Guingamp (L2) – PSG (L1)
Le Mans (L1) – Girondins Bordeaux (L1)
Lens (L1) – Lorient (L1)
Toulouse (L1) – Nancy (L1)
Lille (L1) – Rennes (L1)

Citeste mai multe!