Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

Paul Codrea: ”Israelul e o nuca tare”

Mijlocaşul Sienei, Paul Codrea, apreciază că Israelul este un adversar foarte puternic pentru naţionala României, dar speră într-o victorie de moral a”tricolorilor” în Ţara Sfîntă

SportM: Paule, ce zici de meciul cu Israelul?
Paul Codrea: Va fi cu siguranţă un test major pentru noi, sîntem la prima partidă a anului şi avem nevoie imperativă de un succes. Mă bucur că marea familie a naţionalei s-a reunit, pentru că îmi era dor de atmosfera de la lot. Sper să jucăm aşa cum ştim, la cel mai ridicat nivel al nostru, să scoatem un rezultat bun şi să plecăm învingători de la Tel Aviv.

SportM: Cum ai caracteriza adversarul?
Codrea: Israelul e o formaţie în mare creştere de formă, o echipă tare incomodă. Au remizat cu Anglia, au învins Rusia, au făcut per total nişte preliminarii excelente şi doar ghinionul i-a lăsat acasă. Aveau faţă de Euro.

SportM: Au existat voci care cereau adversari mai tari. Tu ce le răspunzi?
Codrea: Mie mi se par nişte adversari extrem de tari! Israel, Rusia, cum să nu fie tari? Nu îi înţeleg pe oamenii care susţin altceva. Şi eu, şi băieţii sîntem foarte mulţumiţi de ce amicale a aranjat conducerea Federaţiei.

SportM: Multe transferuri în aceste zile. Ştefan Radu la Lazio, Vlad Munteanu la Auxerre, Niculescu la Duisburg…
Codrea: Foarte bine, în primul rînd pentru băieţi şi apoi pentru naţională! Radu a făcut un salt extraordinar mergînd pe „Olimpico”, iar Vlăduţ merita şi el acest transfer, probabil că la Auxerre va avea ocazia să joace mai mult. Mă bucur şi pentru Claudiu, el îşi dorea de foarte mult timp să revină în străinătate.

SportM: Piţi a spus că a ales un adversar similar celor de la Euro. Cu cine seamănă Israelul cel mai mult?
Codrea: Greu de spus! Israelul e o formaţie foarte tehnică, eu unul cel puţin aşa o percep! Franţa e o echipă de forţă, Italia e campioana mondială şi o echipă completă, iar pe Olanda o cunoaştem în amănunt, mai ales că i-am luat patru puncte. Deci cred că Israelul are cîte ceva din fiecare.

SportM: Vom asista probabil şi la nişte debuturi, gen Moţi. Pot lupii tineri să urce naţionala?
Codrea: Cu siguranţă! E nevoie întotdeauna de o infuzie de tinereţe, şi dacă nea Piţi i-a convocat pe băieţi, înseamnă că vrea să îi vadă la lucru, să îşi facă o impresie şi să construiască o strategie de viitor pornind de la ei.

SportM: Ogăraru are probleme la Ajax. Crezi că e o vendetă olandeză?
Codrea: Nu, nici vorbă! Nu poate fi vorba de o răzbunare a olandezilor, pentru că în Vest e profesionalism, aici primează interesul clubului, şi nu asemenea manifestări de naţionalism. Eu cred că George trebuie să aibă răbdare, să se antreneze la fel de mult ca atunci cînd juca şi o să iasă soarele iarăşi pe strada lui. Am fost şi eu în situaţia lui, însă am trecut peste ea, strîngînd din dinţi.

SportM: Nu te temi de un asemenea tratament şi din partea italienilor?
Codrea: Nu se pune problema, ce interes are Siena să mă ţină pe bancă? Sau Fiorentina să îl scoată din calcule pe Adi Mutu, de exemplu? N-are clubul nimic de cîştigat dacă ţine pe bancă adversarii naţionalei! Nici nu ştiu cum putem concepe aşa ceva.

SportM: Jucaţi într-o zonă de conflict. Nu îţi e un pic frică?
Codrea: Deloc! Am mai fost acum doi ani cu Palermo, la un duel în Cupa UEFA, şi n-a fost nici un fel de incident. E linişte, e normalitate, ca oriunde în lumea civilizată.

SportM: După acest amical, joci pe terenul lui Milan.
Codrea: Vin după etapa cu Roma şi într-adevăr urmează alt meci de zile mari, pe „San Siro”. Sper să repetăm figura din tur, să scoatem puncte şi să fie bine.

SportM: Emoţii cu Siena?
Codrea: Cînd eşti ameninţat de retrogradare, n-ai cum să n-ai emoţii, dar eu zic că Siena are potenţialul de a se salva. Nu cred că vom pica.

           

Continuarea in numarul 96
(5-11 februarie 2008)
Sport Magazin

Citeste mai multe!