PAOK – Marseille: se anunță un retur incendiar la Salonic!

de Levente Balint 

Turul de la Marsilia din sferturile UECL, adjudecat de Olympique la limită (2-1), a fost presărat cu incidente provocate de fanii gazdelor. Nu se știe câți suporteri francezi vor fi joi la Salonic, dar este clar că vom avea parte de un retur incendiar!

ELEVII LUI LUCESCU, SPECIALIȘTI ÎN MECIURI ECHILIBRATE

PAOK nu a jucat în campionat în weekend, fiind acum la două meciuri la rând pierdute la același scor, 1-2. Înainte de eșecul din Hexagon, alb-negrii pierduseră în Superliga internă, 1-2 la Panathinaikos. În campionat, elevii lui Răzvan Lucescu sunt pe locul 2, cu 59 de puncte, cu 11 mai puține decât autoritarul lider Olympiacos.

Dar, aceste două înfrângeri au fost precedate de nu mai puțin de cinci victorii la rând în prealabil. De altfel, ultimul eșec competitiv al lui PAOK datează din 17 februarie, 0-1, tot în UEFA Conference League, la Midjtylland.

Fiecare din ultimele șase dueluri oficiale ale elenilor au avut la final rezultate la limită, deci ne va aștepta din nou un meci pe muchie de cuțit. De altfel, PAOK a câștigat cu 1-0 în trei din ultimele cinci partide jucate în propriul fief.

Legat de disputele domestice, mai merită să amintim că alb-negrii nu au mai pierdut acasă într-o partidă oficială din 28 noiembrie 2021, atunci când cedau cu 0-1 în fața lui Aris.

Va fi un meci tensionat, iar PAOK trebuie să fie atentă: nu mai puțin de 28 de cartonașe galbene au primit discipolii lui Lucescu în actualul sezon de Conference League.

ȘAPTE VICTORII LA RÂND!

Trupa lui Jorge Sampaoli are un moment excepțional: OM se află la șapte victorii la rând în toate competițiile! În weekend, Marseille a trecut acasă cu 2-0 de Montpellier, ea înscriind minimum de două ori în fiecare din aceste șapte triumfuri. Dar, marseillezii trebuie să fie atenți: duelul cu Montpellier a fost primul cu ”clean-sheet” după ce OM a primit cel puțin un gol în fiecare din precedentele opt partide competitive.

OM are experiență la acest nivel: s-a calificat în șase din cele opt sferturi de finală europene în care a ajuns. Ultimul eșec în deplasare pentru elevii lui Sampaoli datează din 9 februarie, 1-4 la Nice, în Cupa Franței.

Altfel, trei suspendați are Sampaoli pentru duelul de joi: fundașul Kamara, mijlocașul Gerson și atacantul Dieng.

sursa foto: Getty Images

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...