Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal

Ovidiu Haţegan, locul 16 în topul arbitrilor realizat de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică

Centralul Ovidiu Haţegan s-a clasat pe locul 16, cu trei puncte, în clasamentul arbitrilor pe anul 2016, întocmit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Haţegan (36 de ani) a participat în premieră la turneul final al Campionatului European din Franţa şi a mai arbitrat în acest an meciuri din Liga Campionilor, Liga Europa, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Trofeul de arbitrul anului i-a revenit englezului Mark Clattenburg, cu 141 de puncte, care a condus finala Campionatului European şi pe cea a Ligii Campionilor. Acesta a fost urmat de câştigătorul ultimilor doi ani, italianul Nicola Rizzoli (65 de puncte), şi de ungurul Viktor Kassai (55 de puncte).

În ierarhia feminină, Teodora Albon s-a clasat pe poziţia a şasea, cu 24 de puncte. Câştigătoare a fost desemnată Katalin Kulcsar (Ungaria), cu 58 de puncte, urmată de Katarina Monzul (Ucraina) şi Bibiana Steinhaus (Germania), ambele cu câte 53 de puncte.