Oracle Red Bull Racing va demara sâmbătă spectacolul la București

Oracle Red Bull Racing este pregătită pentru spectacol în Piața Constituției din București, sâmbătă, 10 septembrie, ora 14:00.

Sergio “Checo” Pérez drives the RB7 car at Red Bull Show Run in Dallas, Texas, USA on 16 October, 2021. // SI202110160614 // RBMN / Red Bull Racing Show Run / 2021 / Dallas, Texas, United States // Cooper Neill / Red Bull Content Pool

Evenimentul Red Bull Racing Show Run aduce un adevărat festival al motorsportului, acolo unde un monopost RB7 al Oracle Red Bull Racing va fi atracția principală.

Intrarea la eveniment este liberă, astfel încât oricine poate trăi experiența de a vedea un monopost de Formula 1 îndeaproape. Vor mai fi prezente la show mașini de drift pilotate de Red Bull Driftbrothers. Și o motocicletă de stunt riding mânuită de proaspătul deținător de record mondial, Arūnas Gibieža.

Monopostul Oracle Red Bull Racing RB7 a fost pilotat de Sebastian Vettel și Mark Webber în sezonul din 2011 al CM de Formula 1. Și i-a adus echipei titlul mondial atât la constructori, cât și la piloți – prin Vettel. RB7 este considerat unul dintre cele mai dominante și impresionante din istoria competiției. Obținând 12 victorii și 18 pole position-uri din 19 curse. Motorul Renault al monopostului dezvoltă 750 de cai putere, ajungând până la 18.000 de turații pe minut.

Max Verstappen și Sergio Perez concurează în Marele Premiu al Italiei, de la Monza. Monopostul va fi pilotat într-o demonstrație vizuală și auditivă de Patrick Friesacher, fost pilot de Formula 1 și primul junior Red Bull.

Red Bull Driftbrothers este echipa de piloți profesioniști de drift formată din frații Elias și Joe Hountondji. Cei doi au o experiență de peste 12 ani de activitate împreună, cu 5 campionate câștigate și peste 90 de prezențe pe podium. Aceștia sunt pregătiți să facă spectacol în Piața Constituției la bordul a două mașini BMW G82 M4. Cu peste 1000 de cai putere, special concepute pentru drifting.

Arūnas Gibieža aduce spectacolul pe două roți în centrul atenției în demonstrația sa de îndemânare pe o motocicletă de stunt riding. Profesionist din 2005, acesta este proaspăt deținător al recordului mondial. Pentru cel mai lung wheelie pe motocicletă fără să atingă ghidonul cu mâinile. Aras va pilota o motocicletă Kawasaki Ninja 636 construită la comandă și va încânta publicul cu îndemânarea sa.

Accesul publicului la eveniment se poate face începând cu ora 14:00, când porțile se deschid dinspre străzile. Calea 13 Septembrie, Bulevardul Unirii și Bulevardul Națiunile Unite. Publicul poate lua parte la activități strâns legate de motorsport, precum schimbatul de pneuri în Pit Stop Challenge. Sau testarea abilităților de memorie, concentrare și reflexe necesare unui pilot cu ajutorul Red Bull Tryouts.

Accesul publicului pe Bulevardul Libertății va fi oprit în întregime la ora 16:45, pentru ca show-ul să înceapă la ora 17:00. Atunci, în Piața Constituției va intra în lumina reflectoarelor campionul național de raliuri al României. Simone Tempestini.

Monopostul RB7 pilotat de Patrick Friesacher, mașinile de drift ale Red Bull Driftbrothers și demonstrația de stunt riding a lui Arūnas Gibieža. vor întreține spectacolul în mai multe reprize, începând cu ora 17:30. Punctul culminant al Red Bull Racing Show Run va avea loc la ora 19:45. când toți protagoniștii vor lua cu asalt Bulevardul Libertății pentru o ultimă reprezentație.

După ce show-ul își trage cortinele, atmosfera va fi întreținută în continuare în Piața Constituției de către Dj Hefe până la ora 22:00.

Restricții de circulație vor exista în zonă în zilele din jurul evenimentului, astfel:

  • În perioada 7-9 septembrie, în intervalele orare 22:00 – 06:00 banda 1 de pe Bd. Libertății, sensul de mers dinspre Bd. Națiunile Unite către Calea 13 Septembrie.
  • 9 septembrie, ora 23:00 – 11 septembrie, ora 23:00: Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C Brătianu și Piața Constituției. (inclusiv alveolele aferente). Bd. Libertății, tronsonul cuprins între Splaiul Independenței și Calea 13 Septembrie. Bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între Piața Națiunile Unite. (Clădirile Gemenii Sitraco) și până la Strada Izvor.

Stiri recente

Răzvan Lucescu a câștigat cu PAOK Salonic campionatul în Grecia. Ce a spus antrenorul român

PAOK Salonic, echipa unde antrenează Răzvan Lucescu, e campioana Greciei. Trupa românului a câștigat cu 2-1 partida cu Aris. PAOK...