Olympique Lyon depune plângere după ce fanii lui Olympique Marseille i-au atacat cu pietre: „Antrenorul şi secundul au suferit răni grave”

Olympique Lyon va depune plângere după ce autocarul echipei sale a fost atacat de suporteri ai Olympique Marseille. Meciul a fost amânat din cauza incidentelor.

„Duminică seara, la intrarea în stadionul Velodrome, mai mulţi indivizi au atacat violent autocarul echipei Olympique Lyon, precum şi staful şi jucătorii. Şase autobuze cu suporteri ai Olympique Lyon au fost, de asemenea, vizate. Astfel de atacuri au avut loc în trecut, Olympique Lyon a regretat de fiecare dată, dar duminică, 29 octombrie, situaţia a ajuns să ia o nouă turnură spre mai rău.

Mai multe geamuri securizate au fost spulberate de proiectile grele de natură necunoscută. Aceleaşi proiectile au pătruns şi în interiorul autocarului. Antrenorul Fabio Grosso şi secundul său Raffaele Longo au fost loviţi direct şi au suferit răni grave la nivelul feţei în urma atacului. Jucătorii şi personalul de la bordul autocarului au fost, de asemenea, profund afectaţi de violenţa atacului, pe care Olympique Lyon îl condamnă cu fermitate”, arată clubul Olympique Lyon.

„Solicită autorităţilor să ia în considerare gravitatea şi repetarea acestui tip de incident înainte ca o tragedie şi mai gravă să aibă loc”

„Iniţial, aşa cum a indicat reprezentantul OL la începutul şedinţei de criză, antrenorul şi jucătorii, animaţi de curajul lor, au dorit ca meciul să aibă loc. Ulterior, reprezentantul OL a fost informat despre starea fizică a lui Fabio Grosso şi a asistentului său Raffaele Longo, mult mai gravă decât se aştepta, precum şi despre avizul medical negativ şi starea psihologică a jucătorilor. Acesta a anunţat apoi o schimbare a situaţiei, indicând că va fi imposibil de jucat meciul.

Având în vedere gravitatea situaţiei şi a incidentului, prefectul şi arbitrul au decis să nu se joace meciul duminică, lucru pe care Olympique Lyon înţelege pe deplin, în contextul în care era evident imposibil ca partida să se desfăşoare. Clubul va depune o plângere în zilele următoare şi va sprijini pe oricine doreşte să facă acelaşi lucru.

În cele din urmă, Olympique Lyon regretă că acest tip de situaţie se repetă în fiecare an la Marsilia şi solicită autorităţilor să ia în considerare gravitatea şi repetarea acestui tip de incident înainte ca o tragedie şi mai gravă să aibă loc” au mai spus cei de la Lyon.

De cealaltă parte, Olympique Marseille a condamnat comportamentul fanilor vinovaţi de “incidentele inacceptabile” de duminică seară şi a precizat că se va conforma deciziei ligii franceze.

„Olympique Marseille deplânge incidentele inacceptabile care au avut loc în apropierea Stade Orange Vélodrome, în care au fost vizate autocarul echipei profesioniste şi autobuzele suporterilor lui Olympique Lyon.

Clubul îi urează antrenorului lui Fabio Grosso de la Lyon o recuperare rapidă şi condamnă cu fermitate aceste comportamente violente, care nu îşi au locul în lumea fotbalului sau în societate.

Din cauza unei mâini de oameni inconştienţi, petrecerea planificată pentru această seară a fost ruinată şi 65.000 de fani au fost privaţi de prezenţa la un meci de fotbal.

Clubul se conformează deciziei luate de Liga Profesionistă de Fotbal şi stă la dispoziţia acesteia pentru ca meciul programat pentru duminică, 29 octombrie, să aibă loc pe Stade Orange Vélodrome cât mai curând posibil şi în cele mai bune condiţii”, au scris cei de la OM într-un comunicat.

Autocarul cu care jucătorii formaţiei lyoneze veneau la stadion a fost atacat cu pietre şi mai multe geamuri au fost sparte. Antrenorul italian al celor de la Lyon, Fabio Grosso, a coborât din autocar, la stadion, cu faţa sângerândă, iar secundul său, Raffaele Longo, a fost lovit la un ochi.

Stiri recente

Steaua şi Minaur Baia Mare şi-au aflat adversarele din optimile European Cup la handbal masculin

Steaua Bucureşti şi Minaur Baia Mare şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile European Cup, după tragerea la sorţi de...