Oleksandr Usik l-a învins pe Tyson Fury și e campion absolut la categoria grea

​Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe Tyson Fury, într-un meci care a avut ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea.

Doi arbitrii l-au ales pe Usik ca învingător, 115-112, 114-113, iar al treilea l-a ales pe Fury, 114-113.

Usik avea centurile WBA, WBO şi IBF, iar acum are și centura WBC. E primul campion absolut al greilor, după Lennox Lewis. Britanicul reușea acest lucru în 1999 după ce l-a învins pe Evander Holyfield.

„Cred că am câştigat acest meci. Cred că el a câştigat câteva runde, dar eu am câştigat majoritatea. Cred că amândoi am dus o luptă bună, este tot ce puteam face mai bine. Şi ştiţi, ţara lui este în război. Oamenii iau partea ţării aflate în război”, a spus Tyson Fury după meciul cu Usik.

„Felicitări! Ești un luptător grozav. Felicitări. Să fim toți sănătoși și să îi mulțumim lui Dumnezeu”, a declarat și Fury, care a vorbit și despre revanșă: „Sigur. Acum am nevoie de ceva odihnă, apoi vom vedea. De ce nu? Ar fi o luptă bună”, a mai spus Fury, britanicul făcând referire la revanșă.

Foto: twitter.com/ManiacMagic1

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...