Neymar va rata Copa America

Neymar nu se va recupera după operaţia la genunchi la timp pentru a participa la Copa America anul viitor, a anunţat medicul echipei naţionale a Braziliei, Rodrigo Lasmar.

Brazilianul a fost operat luna trecută, după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior şi a meniscului la genunchiul stâng în octombrie, în timpul unei partide internaţionale.

Lasmar, care a efectuat intervenţia chirurgicală, a declarat că nu se aşteaptă ca jucătorul de 31 de ani să fie recuperat până în august şi că nu intenţionează să folosească scurtături în procesul de recuperare pentru ca el să joace la turneul din perioada 20 iunie – 14 iulie, din Statele Unite.

“Nu va fi timp, este prea curând, nu are rost să sărim etape pentru a-l recupera mai repede şi să ne asumăm riscuri inutile.

Ne aşteptăm ca el să fie apt să revină la începutul sezonului 2024 în Europa, în luna august. Trebuie să avem răbdare. A vorbi despre o revenire înainte de nouă luni este prematur.

Este foarte important să avem timpul necesar pentru ca organismul să construiască acel ligament. Aşteptarea este ca, după acest timp, să fie recuperat la un nivel înalt”.

Neymar s-a alăturat echipei Al-Hilal din Saudi Pro League în luna august, dar fostul atacant al Barcelonei şi PSG a jucat doar cinci meciuri, deoarece a avut probleme cu accidentările musculare.

Brazilia a fost repartizată în grupa D pentru Copa America, alături de Columbia, Paraguay şi o echipă din preliminariile CONCACAF.

FOTO: X

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...