Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

Nasu’ vede un campionat linistit

Prins în menghina unor declaraţii care îl acuză de implicare în luarea deciziei finale în scandalul „Valiza”, Mircea Sandu are momente de relaxare atunci când vorbeşte despre Liga I. Contrar celor mai multe opinii, şeful FRF crede că actuala ediţie a Ligii I va fi una fără convulsii majore.

SportM: Domnule preşedinte, aţi influenţat sau nu comisiile în cazul „Valiza”?
Mircea Sandu: Răspunsul meu oficial este cel care a apărut şi pe site-ul federaţiei: nu am fost implicat în nici un fel, iar cei care mă acuză trebuie să şi probeze ceea ce au spus.

SportM: Aveţi ceva de pierdut din acest scandal al declaraţiilor? Imaginea dumneavoastră la UEFA va avea de suferit?
Mircea Sandu: Nu mă afectează, pentru că sunt informaţii nedovedite, adică zvonuri. Cei de acolo îmi cunosc munca şi nu am de ce să mă ascund, pentru că nu am făcut nimic neregulamentar sau ilegal.

SportM: V-a trecut supărarea de după meciul cu Olanda?
Mircea Sandu: Supărarea s-a dus, dar nu şi dezamăgirea. Păcat că nu a ieşit aşa cum ne-am fi dorit. Haideţi să nu ne mai vorbim atât de mult de ceea ce a fost şi să ne gândim că avem o altă campanie, la fel de dificilă. Calificarea la CM 2010 este, dintr-un punct de vedere, la fel importantă ca şi prezenţa la Europenele recent încheiate, pentru că certifică o anumită continuitate.

SportM: Cine credeţi că va lua titlul?
Mircea Sandu: Nu am dat niciodată pronosticuri, iar să spun că am favorite, nu ar fi nici adevărat, nici fair-play. Ce cred este că va fi o competiţie mai liniştită decât cea anterioară.

În numărul de săptămâna aceasta al revistei SportMagazin puteţi citi restul interviului – cum vede lupta pentru titlu, în ce relaţii se mai află cu Piţurcă, precum şi atitudinea sa faţă de problemele din arbitrajul românesc.

Citeste mai multe!