Moto GP: Hayden se teme de revansa lui Rossi

Ediţia 2007 a Campionatului Mondial de motociclism viteză începe sâmbătă cu cursa de la Losail, Qatar.

La clasa regină, motogp, americanul Nicky Hayden (foto) va avea o misiune extrem de dificilă în a-şi apăra titlul mondial din 2006 mai ales după ce echipa Yamaha şi-a prezentat noul model de motocicletă, unul mult superior celui de anul trecut.

De altfel, „puştiul minune din Kentucky” a anunţat înaintea startului noului sezon că este o plăcere să alergi ştiind că tu eşti campionul mondial dar este sigur că va trebui să-şi îmbunăţească evoluţiile pentru a se bate din nou de la egal la egal cu italianul Valentino Rossi.

Hayden este sigur că Rossi îşi caută răzbunarea, ştiut fiind faptul că anul trecut americanul a câştigat titlul mondial punând capăt unei hegemonii de cinci ani a lui Il Dottore.

Hayden s-a operat la umăr în vacanţa de iarnă şi este încă nerefăcut complet mai ales după ce a avut parte de câteva căzături şi în teste dar americanul anunţă că va fi pregătit pentru debutul din Qatar.

Rossi afişează, ca la orice început de sezon, o mină amuzată şi destinsă, italianul fiind extrem de încrezător în şansele ca 2007 să fie din nou anul său, mai ales după ce Yamaha primeşte o sponsorizare din partea Fiat, şi consideră că să concurezi în Qatar este plăcut şi amuzant în ciuda problemelor cu căldură şi praful.

în lupta pentru titlul mondial din acest sezon s-ar putea implica şi italianul Loris Capirossi sau spaniolul Dani Pedrosa, Rossi cerând chiar o atenţie sporită asupra lui Pedrosa, pe care îl consideră principalul contracandidat la titlu, dar şi asupra lui Capirossi, care a afirmat că este foarte determinat pentru acest sezon în condiţiile în care retragerea se apropie.

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...