Metode distractive pentru exersarea limbii engleze

 

Unul dintre cele mai importante beneficii al începerii procesului de învățare a unei limbi străine cât mai devreme în copilărie este legat de ușurința cu care cei mici absorb noile informații. În mod natural, copii învață fără a depune efort. Însă la fel de ușor aceștia își pierd interesul față de limba engleză, mai ales atunci când se ajunge la exersarea noțiunilor gramaticale.

Cu toate acestea, folosind metodele potrivite, lecțiile de engleză pot fi distractive, ceea ce, în mod evident, va capta interesul și atenția celor mici. La centrul lingvistic Twinkle Star, folosim metodologii special create prin intermediul cărora copiii pot învăța în ritmul propriu. Cursurile de engleză sunt dinamice, distractive și foarte eficiente pentru a învăța într-o perioadă scurtă de timp.

Cursuri de engleză distractive pentru copii

Cel mai important lucru atunci când predăm limba engleză copiilor este ca aceștia să se simtă confortabil și să perceapă procesul de învățare ca pe ceva pozitiv și atractiv. Cum facem acest lucru?

  • Nu impunem niciodată engleza cu forța. Aceasta este regula de aur. Dacă forțăm un copil să vorbească în limba engleză sau să facă vreo activitate, nu se va simți confortabil și, în cele din urmă, va respinge orice ține de limba engleză.
  • Facem o mulțime de activități interesante. Povești, cursuri tematice, jocuri de echipă, cântece și filmulețe tipic englezești, orice activitate care iese din sfera metodelor clasice are capacitatea de a stârni interesul celor mici.

Pentru repetiția este mama învățăturii, întotdeauna recomandăm ca în completarea orelor de engleză, cursanții să desfășoare cât mai multe activități care implică engleza. În acest sens, avem și câteva sugestii pe care le poți pune în aplicare alături de copilul tău:

  • Muzică în limba engleză. Profită de cântecele sau cântăreții preferați pentru a învăța versurile și pentru a îmbunătăți pronunția.
  • Clipuri video în limba engleză. Fie că vorbim de desene animate, de filmulețe sau de alte materiale video, pentru un impact dublu, se poate utiliza subtitrarea în limba engleză, chiar dacă dialogurile sunt în aceeași limbă. În acest fel, copiii pot asculta și citi în același timp, ceea ce va accelera procesul de învățare.
  • Desene animate. Generații întregi au învățat limbi străine cu ajutorul desenelor animate, de ce să nu aplicăm această metodă și acum? Fără a depune efort, copiii sunt atenți la replicile personajelor și, nu de puține ori, imită replicile acestora.

 

Cântece, jocuri video, seriale, filme, excursii, teatre, rețete culinare… Dacă te întrebi cum să faci o oră de engleză distractivă pentru copii, atunci e important să știi că există mii de resurse și instrumente care te vor ajuta. Cu toate acestea, vom examina mai îndeaproape activitățile pe care le poți face în fiecare etapă: infantilă, primară și ESO.

 

Cursurile PRE-YLE pentru copii mici (preșcolari)

Cursurile PRE-YLE organizate de Twinkle Star sunt adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 – 7 ani. Cursul fixează cunoștințele fundamentale de vocabular, la nivel de vorbire și înțelegere, într-o manieră adaptată vârstei.

În completarea cursurilor, practica individuală acasă este esențială. În acest sens, poți alege activități plăcute care să-i dea copilului posibilitatea de a intra în contact cu limba engleză.

  • Videoclipuri. Cântecele, vocile diferite ale personajelor îi vor captiva pe cei mici încă de la început și, încetul cu încetul, vor încerca să cânte acele cântece.
  • Telefonul sau tableta. De la o vârstă foarte fragedă, copiii știu să mânuiască un telefon mobil mai bine decât orice alt element și, mai mult, am putea spune că telefonul este jucăria lor preferată. Iar dacă le place atât de mult, de ce să nu-l transformăm în aliatul nostru? Există o mulțime de aplicații și site-uri în limba engleză cu multe activități care vor stârni interesul copiilor.
  • Jocuri clasice. Acestea sunt întotdeauna un succes. Jocuri precum bingo, potrivirea cărților, ascunde-te și caută sunt foarte distractive și foarte utile.

 

Cursurile YLE Movers și YLE Flyers

Dedicate cursanților cu vârste între 8 – 11 ani, respectiv 10 – 12 ani, cursurile YLE Movers și YLE Flyers sunt destinate celor care deja știu să scrie și să citească texte de dimensiuni medii și lungi și care, la nivel conversațional, sunt capabili să analizeze imagini și să vorbească liber despre ele în propoziții fără greșeli gramaticale importante.

Cel mai important lucru atunci când predăm limba engleză copiilor din ciclul primar este ca ei să nu se plictisească, adică să-i motivăm pentru a nu-și pierde interesul. Cum putem face acest lucru? La Twinkle Star cheia este transformarea procesului de învățare într-o experiență vibrantă și distractivă. Pentru studiul individual de acasă, acest lucru se poate transpune în numeroase activități.

Este important, ca părinte, să fii flexibil. Fiecare copil are un ritm de învățare diferit, așa că metodele de exersare ar trebui să varieze. La fel ca și în cazul copiilor mai mici, și pentru această categorie de vârstă se pot utiliza diverse resurse video și audio. De la videoclipuri la filme în limba engleză, toate sunt utile.

Acum pot fi introduse și cărțile, deoarece copiii știu să citească atât în limba maternă, cât și în engleză. Optează pentru cărți de povești, cu multe imagini în culori atrăgătoare, astfel încât atenția copilului să fie atrasă din mai multe perspective.

Integrarea limbii engleză în rutina zilnică este extrem de utilă. De exemplu, dacă cel mic te ajută să pui masa în fiecare zi, puteți exersa împreună, în engleză, numele tacâmurilor sau al alimentelor pe care le veți mânca. Cei mici vor vedea acest lucru ca pe un joc, dar, încetul cu încetul, vor memora tot acest vocabular și îl vor aplica fără să dificultate.                                          În cazul în care copilul tău are nevoie de cursuri de engleză, sau dacă urmărești ca în timp să obțină certificarea Cambridge English, verifică oferta educațională a centrului lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro.

 

Stiri recente

Comentatorul sportiv Octavian Vintilă a murit la 86 de ani

Comentatorul sportiv de la Radio România Actualităţi, Octavian Vintilă a murit, vineri, la vârsta de 86 de ani. El...