Mesaj de la Pele și din lumea sportului pentru regina Marii Britanii. Minut de reculegere la meciuri

Pele şi-a exprimat tristeţea după trecerea în nefiinţă a reginei Elizabeth a II-a, printr-un mesaj postat în social media.

“Am admirat-o pe Regina Elizabeth II din clipa în care am cunoscut-o personal, în 1968, când a venit în Brazilia. Pentru a vedea dragostea noastră pentru fotbal şi a trăi magia unui Maracana plin.

Câţiva ani mai târziu, cu generozitate mi-a decernat Ordinul Imperiului Britanic, cea mai înaltă onoare a ţării. Faptele sale au marcat generaţii. Această moştenire va fi veşnică. În această zi tristă, împărtăşesc cu voi toţi această amintire. Și transmit un mesaj de iubire şi rugăciunile mele către familia regală britanică şi către toţi prietenii din Marea Britanie”. A scris Pele.

Mesaj de la Gary Lineker. “O zi teribil de tristă. Majestatea Sa Regina a murit. O femeie cu adevărat remarcabilă, care şi-a slujit ţara cu demnitate, loialitate şi graţie. Odihneşte-te în pace, Majestate”.

Au postat mesaje de condoleanţe numeroase cluburi, federaţii şi personalităţi din sport.

Iată câteva dintre ele:

Premier League: “Premier League este profund întristat de vestea trecerii în nefiinţă a Majestăţii sale Regina Elizabeth II. Gândurile noastre şi condoleanţe către familia regală şi către toţi cei de pe planetă care plâng moartea Majestăţii Sale”.

Formula 1: “Formula 1 deplânge moartea Majestăţii Sale Regina Elizabeth II a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care a trecut în nefiinţă la vârsta de 96 de ani”.

NHL: “National Hockey League plânge trecerea în nefiinţă a reginei Elizabeth II şi celebrează viaţa sa remarcabilă. Ea a ocupat un loc sapecial în inimile canadienilor şi, în cei 70 de ani de domnie, a avut legături memorabile cu sportul nostru”.

Harry Kane: “Gândurile mele se îndreaptă spre familia regală în aceste momente foarte dificile. Regina a fost o inspiraţie extraordinară şi va rămâne în memoria noastră pentru incredibilii ani în serviciul acestei ţări. Odihneşte-te în pace, Majestate”.

Wimbledon: “Transmitem condoleanţe din suflet familiei regale după trista trecere în nefiinţă a Majestăţii Sale regina”.

Naţionala Angliei: “Am primit cu profundă tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elizabeth II. Majestatea Sa regina va fi mereu legată de unele dintre momentele noastre cele mai memoraabile, inclusiv prezentarea Trofeului Jules Rimet naţionalei noastre câştigătoare a Cupei Mondiale din 1966”.

Meciul West Ham cu FCSB, din Conference League, se va disputa conform programului normal. Însă va fi precedat de un minut de reculegere în memoria reginei Elizabeth a II-a. Partida va avea loc, conform indicaţiilor federaţiei engleze şi UEFA. Ambele echipe vor purta banderole negre.

La meciul Manchester United cu Real Sociedad, în Liga Europa s-a ţinut un minut de reculegere în memoria reginei Elizabeth a II-a.

 

Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...