Meciul Belgia – Suedia, oprit definitiv după atacul de la Bruxelles

Meciul Belgia – Suedia, din preliminariile Euro-2024, a fost oprit definitiv după atacul de la Bruxelles, când mai mulţi suedezi au decedat.

Cel puţin doi dintre ei au murit în urma atacului. Victimele erau suporteri suedezi care veniseră să îşi susţină echipa naţională împotriva Belgiei în preliminariile Euro 2024, după cum a confirmat premierul belgian.

Incidentul a avut loc în centrul oraşului în jurul orei locale 19,00. La faţa locului au fost trimişi ofiţeri de poliţie şi a fost instituit un perimetru de securitate. O anchetă a fost deschisă şi este gestionată de Procuratura Federală pentru Terorism.

Meciul a fost întrerupt după ce s-a prelungit pauza (scor 1-1). Jucătorii suedezi au refuzat să reia jocul.

Crainicul stadionului a cerut publicului să nu părăsească stadionul din motive de siguranţă. RTBF, care transmitea meciul, a trecut la o ediţie specială pentru a transmite ultimele informaţii despre atac.

Imaginile surprinse de un locuitor din zonă arată un bărbat purtând o jachetă portocalie fluorescentă şi o cască albă, ţinând în mână o armă de război.

Acesta a coborât de pe un scuter şi a tras mai multe focuri de armă în mijlocul străzii. Mai multe persoane s-au refugiat în holul de intrare al unei clădiri, iar agresorul le-a urmărit, trăgând din nou în hol, inclusiv asupra unei persoane aflate la pământ.

Mai multe videoclipuri ale presupusului suspect, aflate încă pe reţelele de socializare, fac referire la Statul Islamic.

Cu cinci minute înainte de startul meciului Belgia-Suedia, preşedintele Federaţiei Valonia-Bruxelles a părăsit tribuna oficială, urmat de preşedintele Federaţiei belgiene.

Oficialii i-au îndemnat pe colegii jurnalişti belgieni să nu părăsească stadionul, în jurul căruia ar fi sosit întăriri ale poliţiei.

Stiri recente

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos

FCSB va disputa două partide amicale în turneul de pregătire din Ţările de Jos, care va avea loc până...