Maroc, prima țară africană calificată la un CM

Maroc, prima țară africană calificată la un CM – Editorial de Cristi Mîndru

Maroc este prima tara africana calificata in semifinale la un CM. Urmasii lui Zaki, Bouderbala, Hadji sau Naybet au eliminat si Portugalia si au razbunat toate ghinioanele continentului african in sferturi la cupa mondiala.

Mereu in umbra egiptenilor, ghanezilor sau camerunezilor in Africa (leii din atlas au un singur titlu continental, in indepartatul ‘76, egiptenii au sapte, camerunezii cinci, ghanezii patru!), marocanii au acum motive de mandrie. Sunt primii dintre ei ajunsi la masa de patru finală…

Echipa naţională a Marocului a învins sâmbătă Portugalia, scor 1-0, şi a devenit prima echipă africană din istorie calificată în semifinalele Cupei Mondiale la fotbal.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Youssef En Nesyri, în minutul 42, când a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Attiat-Allah. Cristiano Ronaldo a început meciul ca rezervă şi a fost introdus în teren în minutul 51. Maroc este neînvinsă cu Walid Regragui pe banca tehnică.

CV Cristian Mîndru

A debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor – comentator la TV Sport ( sport.ro). Unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, Premier League, Primera Division). Din 2004 este angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR JO de Vară de la Atena 2004.

A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani. Și finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la JO de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Cât si la JO de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR JO de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul EURO 2008 si 2012, CM 2006, 2010, 2014, CM 2018. Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2. În 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...