Marian Drăgulescu, printre giganți, pe terenul de baschet: A fost ultimul turneu Sport Arena Streetball înainte de marea finală din septembrie

Legendarul gimnast Marian Drăgulescu a fost prezent în weekend la ultimul turneu din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball. Înainte de marea finală din septembrie.

Pentru trei zile, peste 500 de jucători au evoluat în turneul disputat pe terenurile din Universitatea Politehnică București. Marian Drăgulescu, mare pasionat de baschet, a evoluat într-un meci demonstrativ și de asemenea i-a asistat pe tinerii atleți. Din Ucraina, Danylo Holienkov și Viktor Tereschenkov, care au făcut spectacol în concursul de slam-dunk.

“Mă simt ca peștele în apă când sunt pe un teren sau într-o sală de sport. Baschetul 3×3 este foarte spectaculos, necesită multă îndemânare. Multă viteză și astăzi am avut nevoie de câteva minute bune de încălzire până să nimeresc coșul cu mingea”. A declarat amuzat campionul român.

Știința București la open masculin și Agro Squad la open feminin au fost câștigătoarele categoriilor de elită la evenimentul. Co-finanțat de către Primăria Sectorului 6 prin programul Sport și Sănătate 2022. Pentru Știința București este primul succes din acest sezon.

Bucureștenii reușind să oprească supremația celor de la Athletic Constanța, după ce i-au depășit pe rivali în semifinale, scor 20-18. Conduși de Robert Nanu ales Tissot MVP la finalul turneului, cei de la Știința au trecut lejer în finală de Politehnica Iași, scor 21-9.

La feminin, Agro Squad a reușit cel de-al doilea succes din acest sezon după un turneu fără înfrângere. Mihaela Panait, la prima prezență în turneele Sport Arena Streetball în 2022, a marcat în total 26 de puncte în cele patru meciuri pentru echipa sa, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a turneului.

La categoria Open masculin a fost prezent în competiție și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care s-a înscris alături de prietenii săi cu echipa #westsideisthebestside, ajungând până în faza optimilor de finală.

A fost un nou weekend plin de baschet 3×3, disciplină olimpică începând cu ediția Tokyo 2020, dar și cu multe momente care i-au ținut în priză pe cei peste 2000 de oameni care s-au perindat în acest weekend pe terenurile din baza sportivă Poli Arena, cu toate că vremea a mutat ultimele meciuri de duminică în Sala Leul.

Atât jucătorii cât și spectatorii s-au putut duela și în turnee de baschet pe consolă, care au fost organizate cu sprijinul secției de eSports a clubului universitar ASE București.

Pe lângă cele 12 categorii de vârstă, între sub 10 ani și plus 35 de ani, în cadrul evenimentului a fost organizată și o categorie specială, SCORE, dedicată copiilor din centrele de plasament din Sectorul 6.

Acțiunea a adus o continuitate Proiectului SCORE – Sport în Comunitate: Onoare, Respect și Educație, derulat de către ACS Sport Promotion și Sport Arena Streetball în anul 2021, prin care copiii din centrele de plasament din București au desfășurat activități fizice și educative, prin intermediul baschetului 3×3.

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Alexandrion Group, Azuga, Federația Română de Baschet, Ideal Board Games și Red Bull iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM.

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...