Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Marian Drăgulescu: Aceste medalii îmi dau încredere pentru Mondiale

Marian Drăgulescu a declarat că medaliile cucerite la CE de la Cluj îi dau motivație încredere și pentru Campiotele Mondiale, programate între 2-8 octombrie la Montreal.

„Am 31 de medalii și sunt cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene. Și sunt mândru pentru această performanță. Cea mai mare dorință a mea a fost ca publicul de la Cluj să cânte o dată cu mine imnul României, iar medalia de argint a fost așa, un bonus. Aceste medalii îmi dau motivație și încredere pentru Mondiale”.

Marian Drăgulescu a câștigat, duminică, medalia de argint în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, după ce cu o zi înainte obținuse titlul european la sol. Sportivul român a reușit cea de-a 18 medalie a sa la Campionatele Europene totalizând 14,733 puncte, cele două sărituri ale sale fiind notate cu 14,666 și 14,800. Medalia de duminică a fost a 31-a din întreaga carieră a lui Marian Drăgulescu. El are în palmares 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 de argint și 2 de bronz), 10 la Campionatele Mondiale (8 de aur și 2 de argint) și 18 la Campionatele Europene (10 de aur, 6 de argint și 2 de bronz). Singura medalie care îi lipsește este cea de aur la Jocurile Olimpice.

România încheie cea mai importantă competiție de gimnastică pe care a găzduit-o în ultimii 60 de ani cu patru medalii, două de aur prin Marian Drăgulescu (sol) și Cătălina Ponor (bârnă), una de argint prin Marian Drăgulescu (sărituri) și una de bronz prin Larisa Iordache (bârnă).

Campionatele Europene de gimnastică artistică s-au desfășurat în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la competiție participând 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.