Mai multe condamnări la închisoare pe viaţă în Grecia după decesul unui fan de 19 ani

Un tribunal din Grecia a pronunţat şapte condamnări pe viaţă pentru douăsprezece persoane judecate pentru uciderea unui fan de fotbal în vârstă de 19 ani anul trecut.

Şapte inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de ucidere din culpă şi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Ceilalţi cinci au primit pedepse de peste 19 ani pentru complicitate. Cel mai în vârstă are 26 de ani.

Tribunalul din Salonic, al doilea oraş ca mărime din nordul Greciei, unde a avut loc crima la 1 februarie 2022, nu a acordat circumstanţe atenuante.

Inculpaţii se aflau în arest preventiv încă de anul trecut.

Procesul a început la 18 ianuarie. După 47 de audieri, peste 75 de martori şi prezentarea a aproape 300 de documente, procurorul a descris “un atac care a fost organizat şi planificat până în ultima secundă cu intenţia de a ucide toate victimele”, potrivit presei.

În noaptea de 1 februarie 2022, cei doisprezece inculpaţi, membri ai clubului de suporteri ai formaţiei PAOK FC, au lansat o vânătoarepe străzile din Salonic, înarmaţi cu cuţite şi bare de fier. Ei i-au atacat pe Alkis Kampanos şi pe patru dintre prietenii săi după ce au aflat că aceştia susţineau clubul rival, Aris FC.

Tânărul de 19 ani a fost bătut timp de un minut înainte de a ceda în urma rănilor suferite. Doi dintre prietenii săi au fost răniţi în acelaşi atac.

Stiri recente

Halep lipseşte şi de la turneul de la Madrid, pentru care primise wild card

Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild...