Magnus Carlsen, câştigătorul SUPERUNITED Rapid & Blitz Croatia

Campionul mondial Magnus Carlsen a câştigat etapa SUPERUNITED Rapid & Blitz Croatia 2022. El a ocupat prima poziție după o serie de 5 victorii consecutive în ziua a IV-a din competiţie.

“Etapa croată a GrandChess Tour: spectacol şi suspans. De ziua mondială a şahului, Magnus Carlsen a făcut un anunţ neaşteptat: nu îşi va mai apăra titlul mondial.

După numai patru zile, Carlsen câştigă competiţia cu 22.5 puncte, fiind urmat în clasament de doi francezi. Ambii clasaţi pe locul 2, la diferenţă de numai jumătate de punct de acesta. AlirezaFirouzja şi Maxime Vachier-Lagrave ambii cu 22 de puncte”. Potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Clasamentul la finalul competiţiei:

1. Magnus Carlsen – 22.5 p

T-2. AlirezaFirouzja – 22 p

T-2. Maxime Vachier-Lagrave – 22 p

T-4. Ian Nepomniachtchi – 21 p

T-4. WesleySo – 21 p

6. Jorden Van Foreest – 19 p

T-7. ShakhriyarMamedyarov – 15 p

T-7. Leinier Dominguez – 15 p

9. VeselinTopalov – 12 p

10. Ivan Saric – 10.5 p

“Avem satisfacţia organizării impecabile a unui turneu care a devenit deja o tradiţie şahistică şi un omagiu anual adus acestui sport minunat. Pentru că Fundaţia Superbet şi-a asumat misiunea de a populariza şahul şi de a-l aduce aproape de cât mai mulţi copii şi tineri. Îmi doresc ca GrandChess Tour să acţioneze ca un magnet care va atrage şi mai multe minţi tinere şi sclipitoare către şah. Continuăm etapele GCT peste ocean, cu convingerea că şahul are puterea de a ne uni”. A declarat Augusta Dragic, preşedinta Fundaţiei Superbet, la încheierea circuitului european al GCT 2022.

Trofeul înmânat campionului mondial Magnus Carlsen este un omagiu artistic operei de referinţă a sculptorului Constantin Brâncuşi: Coloana Infinitului.

Magnus Carlsen deţine titlul de campion mondial din 2013. Performanţele sale sunt comparate constant cu cele ale fondatorului GrandChess Tour, GarryKasparov.

Trofeul înmânat campionului mondial Magnus Carlsen este un omagiu artistic operei de referinţă a sculptorului român Constantin Brâncuşi: Coloana Infinitului.

Magnus Carlsen deţine titlul de campion mondial din 2013. Performanţele sale şahistice sunt comparate constant cu cele ale fondatorului GrandChess Tour, GarryKasparov.

GCT este un circuit internaţional care aliniază cei mai buni jucători de şah ai lumii. Garry Kasparov a inspirat înfiinţarea GrandChess Tour. Și, totodată, a contribuit la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

Prin Fundaţia Superbet, Grupul Superbet, cel mai mare operator din industria de Betting&Gaming din România, derulează o varietate de programe CSR. Prin care promovează educaţia, performanţa, valorile culturale şi susţine realizarea unor acţiuni şi materiale (cărţi, filme, programe culturale etc.). Care contribuie la educaţie, informare corectă sau la dezvoltarea unor abilităţi. Din 2019, este şi partener strategic al Federaţiei Române de Şah.

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...