Luis Aragones renunta la selectionata Spaniei dupa EURO 2008

Luis Aragones, selectionerul nationalei de fotbal a Spaniei, va parasi aceasta functie dupa EURO 2008, cand ii expira contractul. ”Am anuntat Federatia ca ar trebui sa caute un inlocuitor pentru perioada de dupa Campionatul European. E normal sa caute o noua directie, dupa EURO 2008″, a afirmat Aragones (68 ani).

Aragones a preluat postul de selectioner de la Inaki Saez, in iulie 2004, dupa o campanie a presei de la Madrid, dar nu a avut mari succese la reprezentativa iberica. Primul sau sezon a fost marcat de controverse legate de remarci rasiste la adresa atacantului francez Thierry Henry, facute fata de colegul acestuia de la Arsenal, Jose Antonio Reyes, iar rezultatele Spaniei au fost dezamagitoare.

Aragones a anuntat inainte de CM 2006, din Germania, ca va demisiona daca nu va atinge sferturile de finala ale competitiei, dar s-a razgandit apoi. Presiunea asupra sa a crescut foarte mult dupa infrangerile in fata Irlandei de Nord si Suediei, in preliminariile EURO 2008, dar Federatia spaniola i-a oferit imediat prelungirea contractului cu doi ani. Victoriile cu Danemarca, Islanda si Letonia au readus Spania in lupta pentru calificare.

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...