Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Liga I: Otelul Galati – Unirea Urziceni 3-2

în primul meci din etapa a 20-a a campionatului naţional de fotbal, Oţelul Galaţi a învins cu 3-2 pe Unirea Urziceni după o repriză a doua dramatică, cu multe răsturnări de scor.

Rămaşi în inferioritate numerică încă din minutul 5, după ce Epaminonda Nicu a fost eliminat pentru un fault în poziţie de ultim apărător, jucătorii Unirii Urziceni nu au dezarmat şi s-au mişcat bine în prima repriză când s-au apărat exact şi au ripostat pe contraatac, astfel că singura mare ocazie a gazdelor a fost bara lui Semeghin din lovitură liberă din minutul 6.

Oţelarii au început mai hotărât repriza a doua şi au deschis scorul chiar în minutul 46 prin fundaşul central Marius Baciu, şut violent de la circa 25 de metri, şi se părea că meciul va deveni lejer pentru gazde.

Nu au fost însă de acord oaspeţii care, cu ultimele resurse fizice, au reuşit să întoarcă rezultatul punctând prin Daniel Munteanu în minutul 52 din penalty, după un fault al lui Baciu asupra lui Pădureţu, şi Cristian Constantin în minutul 64, şut la colţul scurt din interiorul careului mic.

Cum însă absenţa unui om se resimte şi jucătorii trebuie să alerge mai mult, elevii lui Dan Petrescu au cedat fizic pe final iar oţelarii au revenit în avantaj graţie golurilor marcate de Jula din penalty în minutul 72, după un fault asupra lui Paraschiv, şi Paraschiv în minutul 81, reluare din apropiere după un şut al lui Jula respins de Oltean.

Oţelul Galaţi învinge pe Unirea Urziceni cu 3-2, spre nemulţumirea antrenorului oaspeţilor, Dan Petrescu, care a protestat la decizia lui Marian Salomir de a-l elimina pe Epaminonda Nicu încă din minutul 5, şi gălăţenii urcă pe locul 7 cu 30 de puncte, la egalitate cu formaţia de pe locul 6, Gloria Bistriţa, în timp ce Unirea Urziceni, cu 22 de puncte, rămâne pentru moment pe locul 13, la cinci puncte de retrogradare.

Oţelul Galaţi – Unirea Urziceni 3-2 (0-0)

Au marcat: M. Baciu (46), E. Jula (72 pen.), G. Paraschiv (81) / D. Munteanu (52 pen.), Cr. Constantin (64). Cartonaşe galbene: V. Tănase (85). Cartonaşe roşii: E. Nicu (5).

Oţelul: Vâtcă – Brujan (Gado 26), Nogo, M. Baciu, Semeghin – Szekely, Giurgiu (V. Tanase 70), G. Paraschiv – Labukas (Kim Gil Sik 46), E. Jula, D. Stan. Antrenor: Petre Grigoraş (foto).

Unirea:
Oltean – E. Nicu, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – Onofraş (Balauru 17), Haciatrian, Padureţu, Cr. Constantin (Bilaşco 86) – Mara, B. Stancu (Cip. Petre 76). Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitrii: Marian Salomir (Cluj Napoca) – Cornel Fecioru (Bucureşti), Bogdan Velicu (Bucureşti).

Citeste mai multe!