Lewis Hamilton, victima insultelor rasiste

Pilotul echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton (foto), a fost tinta unor insulte rasiste ale unui grup de spectatori, vineri si simbata, in timpul testelor desfasurate pe circuitul de la Montmelo, din apropiere de Barcelona, informeaza presa spaniola, citata de AFP.

Potrivit cotidianului Marca, grupul respectiv a scandat: „negru …” de fiecare data cind Hamilton iesea din boxa si a afisat bannere cu critici la adresa pilotului englez.

„McLaren si Hamilton au trecut prin infern la Montmelo”, a notat El Periodico, care mentioneaza ca grupul din public era format din sustinatori ai pilotului spaniol Fernando Alonso. Doi spectatori au fost scosi din incinta circuitului, iar responsabilii de la Montmelo au luat masuri pentru protejarea zonei in care se afla echipa McLaren-Mercedes si pentru scoaterea bannerelor.

Fanii lui Alonso considera ca pilotul spaniol, care a revenit in acest sezon la Renault, nu a fost tratat bine anul trecut la McLaren, echipa acuzata de ei ca l-a favorizat pe Hamilton.