La Vuelta încheie sezonul celor mai mari tururi cicliste la Eurosport

În perioada 25 august – 16 septembrie, cea de-a 73-a ediție a ultimului Mare Tur ciclist al anului, La Vuelta, va putea fi urmărită ÎN DIRECT pe toate platformele Eurosport.

Traseul din acest an, care însumează 3.271 km, cuprinde șase etape de plat, două etape de plat cu finaluri la mare înălțime, șase etape de cățărare, cinci etape montane și două probe de contratimp.

Podiumul etapei 21 a ediției 2017 a Vuelta Espagna, de la stânga la dreapta: Vincenzo Nibali, Chris Froome și Ilnur Zakarin (foto: Tim de Waele/Corbis via Getty)

Anul acesta, încă din prima etapă, clasamentul general va putea oferi surprize în urma probei individuale de contratimp – 8km. Prima probă montană va apărea din etapa a 9-a urmată imediat de o zi de pauză, ceea ce înseamnă că probabil va trebui să așteptăm etapele 13, 14 și 15 pentru adevărata anduranță și cum cei mai buni rutieri vor începe să-și adjudece locurile fruntașe în clasamentul general.

Proba individuală de contratimp – 32 km – din etapa a 16-a ne va oferi un spectacol inedit atunci când sprinterii și specialiștii probelor de plat vor începe să recupereze din timpul pierdut.

De asemenea, secunde de bonificație vor fi oferite în cadrul etapelor 10, 6 și 4, primilor trei rutieri, în timp ce vor exista și recompense de timp pentru primele trei sprinturi (3, 2 și 1).

Anul trecut, Chris Froome a obținut prima sa victorie în Vuelta, învingându-i pe Vincenzo Nibali și Ilnur Zakarin care au ocupat locurile doi și trei la general.

Campionul en-titre Chris Froome și câștigătorul Turului Frantei, Geraint Thomas de la Team Sky, nu vor participa în ediția de anul acesta a La Vuelta, aceștia optând pentru Turul Regatului Unit. De asemenea, Tom Dumoulin este absent din echipa celor de la Sunweb.

În pofida absenței celebrelor nume, ediția 2018 poate fi una mai deschisă ca niciodată, cu o serie de rutieri capabili să ridice pretenții la clasamentul general. Printre favoriții caselor de pariuri de anul acesta se numără Richie Porte (BMC) și Simon Yates (Mitchelton-Scott), care se pot aștepta la o concurență serioasă din partea lui Nairo Quintana (Movistar), Miguel Angel Lopez (Astana) și Fabio Aru (EAU).

Fostul rutier, Juan Antonio Flecha va fi moderatorul principal al transmisiunilor la nivel internațional La Vuelta 2018 în timp ce fostul triplu câștigător al ultimului Mare Tur ciclist al anului, Alberto Contador se va alătura echipei Eurosport pentru etapele 9, 17 și 20 (2, 12 și 15 septembrie).

În urma succesului înregistrat pe durata Turului Franței, de emisiunea moderată de celebrul Bradley Wiggins – The Bradley Wiggins Show, Eurosport va difuza în fiecare zi de luni o nouă ediție dedicată La Vuelta. Începând cu 3 septembrie aceasta va fi disponibilă tuturor furnizorilor majori de podcasturi. De asemenea, fiecare episod filmat va fi disponibil faniilor ciclismului, exclusiv, pe platforma online europort.co.uk. Totodată, producții locale precum Vuelta 360 + Bianchi Café în Italia, Casa de Ciclismo din Spania, Café Tour, Felix… în Germania și Bistrot Vélo în Franța vor oferi conținut dedicat celei mai recente ediții a Marelui Tur ciclist al Spaniei.

Ultimul Mare Tur al anului la Eurosport România, La Vuelta va fi prezentat și analizat de comentatorul Emanuel „Manolo” Terzian, Andrei „Jean” Comșa și expertul Alex Ciocan. De asemenea, Manolo si Alex Ciocan vor continua să își încânte fanii și cu cele două momente speciale de pe pagina de facebook Eurosport România: Rețeta lui Manolo și Minutul lui Ciocan dedicate pasiunilor culinare din fiecare zonă traversată de plutonul ciclist și respectiv momentelor de interes major din cadrul fiecărei etape.

Cu peste 2.500 de ore de acoperire totală pe parcursul a 200 de zile de ciclism live, de la mai mult de 110 evenimente profesioniste, Eurosport rămâne “Gazda Ciclismului” în Europa în 2018 pentru toți fanii pasionați ai sportului.

Eurosport oferă o acoperire de neegalat a celor mai prestigioase curse de ciclism, inclusiv fiecare Mare Tur, cele cinci Clasice, peste 30 de evenimente UCI World Tour și, conform acordului anunțat anul trecut, toate campionatele majore UCI din 2018.

Transmisiunile Eurosport din La Vuelta încep sambata, 25 august, de la ora 19:00 la Eurosport 1HD, și vor fi susținute de o acoperire digitală completă pe eurosport.com/cycling și prin intermediul aplicației integrate Eurosport.

Urmăriți ultimele noutăți din La Vuelta 2018 pe pagina de facebook Eurosport România:
www.facebook.com/EurosportRO.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...