Kvitova nu este de acord cu decizia organizatorilor de la Wimbledon de a permite participarea sportivilor din Rusia şi Belarus. Medvedev, bucuros

Petra Kvitova nu este de acord cu decizia All England Club, organizatorii turneului de la Londra, de a permite jucătorilor din Rusia şi Belarus să poată participa în acest an.

„Cred că nu ar trebui să li se permită să joace. După părerea mea, nu ar trebui să fie lăsaţi nici la Jocurile Olimpice. Deci sunt un pic de partea ucraineană în acest caz”, a explicat Kvitova.

În 2022, jucătorii ruşi şi belarusi nu au putut participa la al treilea Grand Slam al sezonului după invadarea Ucrainei, iar Federaţia Britanică de Tenis le-a refuzat, de asemenea, participarea la alte turnee din Marea Britanie.

Cu toate acestea, jucătorii din ambele ţări vor putea participa la turneul de Grand Slam desfăşurat în iulie dacă vor concura ca sportivi „neutri” şi îndeplinesc anumite condiţii.

„În primul rând, este sigur că sunt mereu împotriva războiului. Desigur, sunt mai îngrijorată de poporul şi jucătorii ucraineni”, a declarat Kvitova, după victoria cu Sorana Cîrstea, din semifinale, de la Miami.

„Înţeleg că pentru Wimbledon a fost o perioadă dificilă anul trecut când nu a dat puncte pentru că ruşii şi bieloruşii nu au jucat”, a spus ea.

Din cauza excluderii, participanţilor la ediţia din 2022 nu au fost acordate puncte pentru clasamentele ATP şi WTA.

Kvitova, care a câştigat turneul de la Wimbledon în 2011 şi 2014, a adăugat că este deosebit de îngrijorată de participarea Rusiei şi a Belarusului la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Cred că Jocurile Olimpice există pentru că nu vrem război în lume. Acesta este ceea ce mă preocupă”, a spus ea.

Kvitova a menţionat că jucătorii nu au fost consultaţi cu privire la decizia de la Wimbledon şi că problema nu a fost discutată în vestiar.

Daniil Medvedev s-a declarat „mulţumit” de decizia luată vineri de organizatorii turneului de la Wimbledon, de a accepta „sub anumite condiţii” participarea ruşilor şi a belaruşilor la ediţia de Grand Slam de la Londra din acest an, în ciuda războiului care continuă în Ucraina.

„Mă bucur să aud. Întotdeauna am spus că dacă aş putea juca la Wimbledon, aş fi foarte fericit să fiu acolo”, a declarat numărul 5 mondial, după calificarea sa în finala Masters 1000 de la Miami, a cincea finală consecutivă în circuit. în două luni, după ce l-a învins pe compatriotul său Karen Haceanov.

„Este un turneu pe care îl ador. Este singurul major unde nu am ajuns încă în sferturile de finală. Şi nu pot spune că urăsc iarba. Îmi place. Aşa că îmi doresc foarte mult să mă descurc bine acolo. Este un turneu foarte frumos. Şi mă bucur că am şansa să joc acolo anul acesta”, a adăugat el.

Haceanov a salutat şi el vestea. „Toţi jucătorii ruşi am repetat că ne-am dori foarte mult să jucăm acolo din nou. Este un eveniment foarte, foarte important în istoria tenisului. De aceea sunt foarte fericit că putem juca acolo anul acesta”, a precizat el.

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...