Ionut Lupescu: “Se poate ajunge pana la retrogradarea Stelei”

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, vineri, că în situaţia în care persoanele acuzate în dosarul “Valiza” vor fi găsite vinovate în instanţă, atunci acestea vor trebui să plătească pentru faptele lor şi în plan sportiv, informeaza Mediafax.

“Noi am cerut prin vară DNA-ului să ne dea probe în acest caz, dar atunci au spus că nu pot să ni le dea. Însă noi aşteptăm în continuare. Preşedintele FRF a spus că dacă în justiţie se va da o sentinţă, atunci cazul “Valiza” se va redeschide şi în plan sportiv. Retrogradarea pentru astfel de lucruri e în regulament, este posibil şi asta. În regulamentul disciplinar sunt stipulate toate sancţiunile, nu ştiu exact acum pentru că sunt în Japonia, dar scrie exact acolo ce riscă o echipă într-un astfel de caz. Noi aşteptăm ca justiţia să meargă până la capăt. Dacă vor fi găsite vinovate acele persoane vor trebui să plătească şi pe linie sportivă. Dacă nu vor fi găsiţi vinovaţi atunci înseamnă că fotbalul nostru este curat”, a spus Lupescu.

Oficialul FRF a menţionat că numai Comisia de Disciplină poate decide dacă clubul Steaua poate fi sanţionat cu retrogradarea în eşalonul secund. “Va decide comisia dacă se impune retrogradarea, depinde de regulament. Comisia a luat o dată măsuri în acest caz, iar după părerea mea primul verdict care s-a dat era corect. Dar după aceea s-a băgat Florea (n.r. – Daniel Florea, fostul preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal), cu Dumitru Dragomir şi au schimbat decizia în cazul ăsta”, a adăugat directorul general.

Ioan Angelo Lupescu susţine că UEFA şi FIFA sunt la curent cu ceea ce se întâmplă în cazul “Valiza”. “Cei de la UEFA şi FIFA ştiu despre cazul “Valiza”. Noi i-am informat atunci, după decizia comisiei. Regulamentul de la UEFA şi FIFA nu este aşa de amănunţit, ca cel de la noi, şi nu pot spune dacă permite sau nu astfel de lucruri”, a precizat Lupescu.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...