Ionel Dăniculescu, într-o acțiune caritabilă marca Victory Cup

Într-o zi în care Bucureștiul a fost alintat din nou de mângâierea blândă a primăverii, într-o casă de la marginea orașului, un tânăr a avut parte de vizita surpriză a unui idol. Pentru Mihai, primavara zâmbește printre tratamente dureroase, iar fericirea stă închisă, de multe ori, într-un flacon. Luni, chipul său ascuns de destin în spatele unei măști medicinale a desenat, după mult timp, un nou zâmbet,un zâmbet trădat de transpirația tâmplelor.

La invitația Victory Cup, Ionel Dănciulescu a acceptat să-l viziteze pe Mihai. În camera casei din Popești-Leordeni, fotografii în sepia îl țin între ramele amintirilor pe tatăl băiatului, Toma Zamfir, fostul jucător al “câinilor roșii” din generația lui Cornel Dinu, Florea Dumitrache, Radu și Nelu Nunweiller, Mircea Lucescu și alții, din a căror determinare s-a născut porecla devenită legendă a “câinilor roșii”.

Toma Zamfir s-a stins în 2015, iar la doi ani de la pierderea părintelui, Mihai este nevoit să lupte cu o boală grea. Sprijinit cu spatele de peretele camerei sale și cu emoția strânsă în colțul ochilor înlăcrimați, Mihai a primit de la Danciu un tricou înrămat pe care se află autografele unor fotbaliști pe care-i venerează: Petre Marin, Ionel Ganea, Sorin Ghionea, Sorin Paraschiv, Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici și mulți alții care au avut un gând bun pentru el, un gând transmis printr-o semnătură cu valoare de amintire.
Dar poate mai de preț au fost încurajările oficialului dinamovist, prietenia unui om care l-a asigurat de sprijinul său și al clubului pe care tătăl său l-a slujit mai bine de trei sezoane.

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...