Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Interviul saptamanii: Ionut Iftimoaie

Aacesta este motto-ul după care se ghidează Ionuţ Iftimoaie în noua sa carieră, cea de vedetă de televiziune. Deşi va deveni tătic foarte curînd, „rocky din Carpaţi” nu exclude în viitorul apropiat nici o revenire în ring

SportM: Ionuţ ai trecut deja la o nouă meserie. Te consideri un actor acum sau în continuare un luptător?
Ionuţ Iftimoaie: Mă consider un luptător în general, în viaţă, pentru că ştiu că, dacă vrei să obţii un rezultat bun, în orice domeniu, trebuie să te dedici sută la sută. Iar actoria acum este noua mea provocare.

SportM: Mai faci pregătire fizică?
Iftimoaie: Da, însă este doar pentru întreţinere, de trei ori pe săptămînă. Îmi place să am un fizic atletic şi asta mă face să mă simt şi mult mai bine. Este mereu plăcut să încrucişez mănuşile cu unii prieteni pe la sală. Îmi place încă mirosul ringului!

SportM: Comparativ cu cariera de luptător, e mai profitabil să fi i actor la TV?
Iftimoaie: Cu siguranţă iei mai puţini pumni, dar cred că, în cazul unui eşec, ar durea la fel de mult. Cred că această carieră, cea de actor, este mult mai grea, pentru că nu depinde numai de forţele tale, ci şi de cei din jur şi de noroc, lucru care doar parţial se întîmplă în ring, unde eşti doar tu, adversarul şi arbitrul.

SportM: Ai reuşit să intri în pielea personajului din serialul „La Bloc” de la PRO TV?
Iftimoaie: Răspunsul acesta ar trebui să-l dea telespectatorii. Eu pot să vă spun că m-am implicat şi nu mi-a fost simplu să uit că sînt Iftimoaie şi să mă îmbrac în costumaţia de Tarzan, atunci cînd a fost nevoie pentru o secvenţă din serial. Însă îmi spuneam: „Ä‚sta nu e Ionuţ Iftimoaie, este JR, personajul, aşa că, dacă cineva vrea să rîdă, să rîdă de JR.”

SportM: Dacă ai fi redactor-şef la un ziar sportiv în viaţa reală, cum ar arăta acel ziar?
Iftimoaie: Nu m-am gîndit la o astfel de postură, dar poate fi asemănator cu ceea ce a fost rolul meu în serialul „La Bloc”, acolo unde sînt redactor la un ziar… caterincă maximă în serial, în realitate, nu ştiu. Poate într-o zi o să descoper şi această latură.

SportM: Cum vezi viitorul sporturilor de contact în România?
Iftimoaie: Acum cîţiva ani, cînd am venit pentru prima dată în România şi am început să mă lupt, sportul acesta a fost foarte mediatizat. Au trecut trei ani de atunci şi lucrurile nu s-au schimbat, ba chiar este într-o continuă creştere. Asta poate aduce noi campioni de K1 şi poate într-o zi vom fi reprezentaţi în Japonia de un român.

SportM: Ai destulă experienţă în domeniu. Te-ai gîndit să creezi în viitor un brand asemănător Local Kombat?
Iftimoaie: Da, dar este un teren destul de dificil, deoarece şi în acest sport invidia este destul de puternică şi, în loc să existe o colaborare între organizatori, e o luptă „care pe care” reuşeşte mai mult să-l împiedice pe celălalt.

SportM: Un club propriu unde să creşti viitorii luptători?
Iftimoaie: Pentru acest lucru este nevoie de resurse fi nanciare destul de importante şi lucrez la acest proiect în speranţa că o să strîng banii necesari ca să pot să-mi dedic în viitor experienţa internaţională şi cunoştinţele mele tinerelor speranţe.

SportM: E posibil un comeback spectaculos in lumea K-1, mai ales că probabil ar fi profitabil?
Iftimoaie: Am preferat să nu spun că mă retrag definitiv, ci că iau o pauză, asta tocmai pentru că în mine este mereu viu spiritul de luptător şi nu vă ascund că deja îmi lipseşte ringul foarte mult şi acea adrenalină specifi că luptei. Iar cel mai mult simt această dorinţă atunci cînd pe stradă întîlnesc oameni care mă opresc cu zîmbetul pe faţă, mă salută şi îmi spun cu părere de rău că şi-ar dori să mă vadă într-un meci din nou. Publicul a fost mereu pentru mine sursa de energie, deci totul este posibil…

SportM: Ce te-ar putea determina să revii în ring?
Iftimoaie: Dacă simt nevoia, pentru sufl etul meu, poate pentru copilul meu care se va naşte, poate pentru publicul meu, pentru sportul de contact sau pentru România, dacă o să fi e nevoie ca eu să mă întorc în ring, o voi face cu mare plăcere. Dar niciodată pentru partea fi nanciară!

SportM: Spuneai la un moment dat ca vrei sa faci un film autobiografic…
Iftimoaie: Într-adevăr, vreau să se realizeze un film inspirat din viaţa mea, pentru că poate fi un bun exemplu pentru mulţi tineri care se nasc săraci şi au totuşi dorinţa de a reuşi în viaţă. Acest proiect însă nu este simplu de realizat, aşa că încă se mai lucrează la el.

Integral in numarul 89 al Sport Magazin (11 – 17 decembrie 2007)

Citeste mai multe!