INTERVIU Tamas: Exemplul Spania

0
95

Pentru Gabriel Tamaş, meciul cu Olanda de pe 24 martie este unul special. În urmă cu doi ani, în partida cu “Portocala Mecanică”, disputată în deplasare, Tamaş a făcut cuplu în centrul defensivei cu Cristi Chivu, iar prestaţia sa excelentă a fost decisivă pentru viitorul
său la prima reprezentativă. Acum, fundaşul celor de la Celta Vigo este optimist şi vrea o victorie la Rotterdam, la fel cum s-a întîmplat toamna trecută în jocul cu Spania.

Reporter: Gabi, cum e lupta pentru evitarea retrogradării în Primera Division?
Gabriel Tamaş: E o situaţie grea. Partea bună este că toate contracandidatele noastre le vom întîlni pe teren propriu. Dacă vom cîştiga aceste meciuri, sîntem salvaţi. Mai avem acasă şi cu Real Madrid şi am învins în tur chiar pe “Santiago Bernabeu”. De ce să n-o facem şi acum?
Reporter: Vei continua la Celta chiar dacă echipa va retrograda?
Tamaş: Nici nu vreau să mă gîndesc la acest lucru. În plus, avem o echipă bună şi sînt convins că nu retrogradăm. În ceea ce priveşte viitorul meu, eu mi-aş dori să rămîn la Celta Vigo, dar vom vedea la vară, cînd îmi va expira împrumutul de la Spartak Moscova.
Reporter: Cu Dinamo, Galatasaray şi Spartak te luptai pentru titlu, acum o faci pentru menţinerea în prima ligă. Nu te deranjează?
Tamaş: Fără discuţii, pentru mine e un pas înainte. Aici joc meci de meci, am cîştigat experienţă, iar dacă ne gîndim că Primera Division este cel mai puternic campionat din lume, nu trebuie să mai fac nici o altă precizare.
Reporter: Cum ţi se pare campionatul spaniol în comparaţie cu celelalte în care ai mai evoluat?
Tamaş: Este dificil, dar în acelaşi timp uşor. E dificil pentru că sînt mulţi jucători incredibil aici cu care trebuie să te lupţi în fiecare meci, iar uşor pentru că se joacă fotbal. Aici nu se bagă nimeni cu fundul în poartă, ci se pasează, se driblează şi se combină mult. Pot spune că se aseamănă cu fotbalul românesc din punctul de vedere al tehnicităţii jucătorilor.

“Dacă am bătut în Spania, de ce să nu învingem şi în Olanda?”

Reporter: A mai rămas puţin pînă la meciul Olanda – România.
Tamaş: Nu este un meci capital, dar mă gîndesc că avem de luat o revanşă. Pe unde ne-au prins olandezii, ne-au bătut, iar acest lucru trebuie să se încheie acum. Pentru noi ar fi un pas important spre calificare, fie un egal, fie o victorie.  
Reporter: Pe ce te bazezi?
Tamaş: Avem jucători cu mare experienţă internaţională. De asemenea, campionatul intern a crescut foarte mult în ultima perioadă, iar jucătorii din Liga I nu sînt cu nimic mai prejos olandezilor. Avem şi exemplul victoriei din Spania, de toamna trecută, şi dacă am bătut în Spania, de ce să nu învingem şi în Olanda?
Reporter: Primul meci dintre cele două cu olandezii se joacă în deplasasare. Este un avantaj?
Tamaş: Poate da, poate nu. Un lucru e sigur, noi trebuie să jucăm un fotbal bun şi eficient, restul va veni de la sine.

“Suporterii o să ne aplaude destul şi pe noi cînd ne vom califica”

Reporter: Publicul de pe stadionul “De Kuip” din Rotterdam este foarte fanatic.
Tamaş: Peste tot pe unde joacă Olanda publicul este extraordinar şi e normal să fie uşor avantajaţi, dar pe noi nu ne intimidează deloc suporterii adverşi. Vom juca fără frică.
Reporter: La ultimul joc al României, “amicalul” cu Moldova, Cosmin Contra a fost huiduit de propriii fani. E normal aşa ceva?    
Tamaş: Cosmin a fost afectat pe moment, dar el este un fotbalist cu multe meciuri la activ pentru România. E un jucător matur şi cred că a trecut peste acel eveniment neplăcut. Dacă va fi convocat, Contra va da tot pentru echipa naţională. Pe de altă parte, spectatorii plătesc biletul şi pot să facă ce vor. Buni, răi, cum or fi, sînt ai noştri. O să vezi că suporterii o să ne aplaude destul şi pe noi cînd ne vom califica.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here