INTERVIU Piturca / Totul pe atac

Aflat la al doilea mandat pe banca echipei naţionale, Victor Piţurcă ar fi trebuit să întîlnească pentru prima oară campioana mondială en titre în locul acestui amical de lux, anulat in urma violenţelor de la partida Catania-Palermo, tricolorii vor întîlni pe teren propriu selecţionata Moldovei. Aflat pe locul 7 în clasamentul golgheterilor all time din campionatul României şi marcator a şase goluri în cele 13 prezenţe sub tricolor, actualul selecţioner promite că în ciuda acestor probleme, vom vedea o echipă dispusă să atace de la început pînă la sfîrşit în faţa oricărui adversar.

Reporter: Vă încurcă rău planurile anularea meciului împotriva campioanei mondiale?
Victor Piţurcă: Sigur că da. Din punctul meu de vedere, era un test foarte important. Ştim cu toţii ce însemna dacă scoteam un rezultat pozitiv la un astfel de meci. Sînt în continuare ecouri rămase după victoria cu Spania, iar un meci reuşit contra campioanei mondiale ar fi un lucru benefic pentru psihicul jucătorilor, palmaresul echipei naţionale şi o bucurie pentru românii care lucrează in Italia.
Reporter: Vom vedea la lucru primul 11 cu care veţi aborda următorul meci oficial, cel din 24 martie, cu Olanda?
Piţurcă: Acesta este de fapt scopul acestui joc. Din acest motiv nu vor fi improvizaţii, nu voi face prea multe experimente. Este ultima verificare înaintea duelului cu Olanda, iar adversarul este cum nu se poate mai valoros.
Reporter: Vă deranjează că majoritatea jucătorilor convocaţi nu au meciuri oficiale în picioare?
Piţurcă: Nu mai contează atît de mult. Nu ne mai putem plînge de acest lucru. Este situaţia în care se află jucătorii din campionatul intern şi cei din Ucraina şi cu care deja ne-am obişnuit.

“Rădoi va fi convocat atunci cînd va fi 100% apt”

Reporter: S-a accidentat Nicolae Dică. Cosmin Olăroiu spunea că Steaua este dependentă de decarul ei. Era Dică un pion la fel de important în angrenajul echipei naţionale?
Piţurcă: Era la fel de important ca orice alt titular. El începuse să se impună în ultimul timp, a şi marcat… Este un jucător extrem de valoros şi o mare pierdere pentru echipa naţională.
Reporter:La ce soluţii vă gîndiţi pentru înlocuirea lui?
Piţurcă: Vom vedea. El se bătea pe post cu jucători precum Cociş sau Roşu. Ei trei se luptau pentru cele două locuri de la mijlocul terenului.
Reporter: Ce înseamnă pentru echipa naţională revenirea lui Bogdan Lobonţ în campionatul intern?
Piţurcă: Foarte mult! Acest post este unul care totuşi suferă în acest moment. Era extrem de important ca Lobonţ, un portar de mare valoare, să joace. Eu unul mă bucur că a revenit în Liga I, şi la o echipă foarte bună.
Reporter: Cine va fi titular, el sau Dani Coman?
Piţurcă: Şansele sînt egale. Depinde de forma lor de moment. Cine va apăra mai bine la reluarea sezonului, acela va juca.
Reporter: Aveţi nevoie în continuare de experienţa lui Dorinel Munteanu?
Piţurcă: Este nevoie şi de experienţa, şi de valoarea lui. însă el vine după o perioadă lungă de inactivitate şi trebuie să demonstreze prin prestaţiile din campionat că este pregătit.
Reporter: Care este relaţia dumneavoastră actuală cu Mirel Rădoi?

 

Continuarea in Kicker Sport Magazin 51 de luni, 5 februarie 2007.

Stiri recente

Nadal, eliminat în turul al doilea de la Barcelona

Rafael Nadal a fost învins în turul al doilea al turneului ATP 500 de la Barcelona. Alex de Minaur (25...