INTERVIU Munteanu: Ma simt in stare sa mai joc pentru nationala

0
86

38 de ani, jucător, antrenor. Dorinel Munteanu îmbracă, mai nou,  tricoul lui FC Argeş, dar nu-l poate uita pe cel galben, al echipei naţionale, pe care l-a purtat de 131 de ori cu aceeaşi încărcătură emoţională şi cu aceeaşi responsabilitate. Înaintea meciului contra Olandei aude prin toate colţurile declaraţii, comentarii despre vîrsta sa, despre o posibilă nouă convocare la lot, despre simpatia lui Piţurcă faţă de el. Deşi este ambiţios şi conştient de posibilităţile sale, anumite vorbe nu-l pot lăsa rece.

Reporter: Te mai gîndeşti sau nu la echipa naţională?
Dorinel Munteanu: Dacă mă gîndesc sau nu… Nu ştiu dacă pot răspunde atît de simplu. Aş putea spune că îmi doresc să mai joc, asta da, însă nu chiar în orice condiţii. În primul rînd, e important să fiu sănătos sută la sută, să joc la echipa mea de club, să o fac bine şi să fiu convocat. Dacă toate astea sînt în regulă, atunci trebuie să vedem cît şi cum mai pot fi util echipei naţionale.
Reporter: Mai concret?
Dorinel Munteanu: Sînt destule lucruri pe care trebuie să le discut cu domnul Piţurcă. În funcţie de cum pregăteşte un meci sau altul, ce sistem de joc foloseşte, de ce oameni are nevoie pe anumite posturi, ce sarcini trebuie să îndeplinească fiecare… Sînt destule lucruri de pus la punct. Oricum, dacă sînt convocat, vin la lot cu cea mai mare plăcere, la fel ca întotdeauna.
Reporter: Următorul meci este împotriva Olandei. Intuieşti, în mare, lotul nostru şi îl cunoşti pe selecţioner. Te consideri o piesă potrivită într-un asemenea meci?
Dorinel Munteanu: Trebuie să admit faptul că este un joc extrem de important. Şi împotriva unui adversar puternic, şi la el acasă, va fi nevoie de mult efort colectiv pentru a scoate un rezultat bun acolo.  Nu aş putea spune acum dacă aş juca la potenţial maxim 90 de minute sau dacă aş putea fi util doar o parte din meci. E în funcţie şi de cum ar decurge întîlnirea. Asta s-ar vedea deci abia la momentul respectiv, iar selecţionerul ar fi cel mai în măsură să constate randamentul meu.
Reporter: În opinia ta, un rezultat bun înseamnă fie şi o remiză?
Dorinel Munteanu: Da, poate chiar şi un egal, de ce nu? Mai sînt  meciuri în aceste preliminarii, se mai pot întîmpla destule. E adevărat că jocul de la Rotterdam poate reprezenta foarte mult în economia grupei, dar ne poate fi folositor şi un rezultat de egalitate, nu numai o victorie. Evident, un succes ne-ar mări considerabil şansele de calificare şi ar reprezenta un lucru extraordinar pentru moralul băieţilor. Doar să nu pierdem!

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here