Interviu Ioan Horoba: “Peste asteptari”

Gloria Bistriţia a suprins în prima parte a sezonului terminînd anul 2006 pe poziţia a şasea, responsabil, în opinia vicepreşedintelui Ioan Horoba, fiind antrenorul Ioan Ovidiu Sabău  

“Ne-am depăşit condiţia”

Reporter: Domnule Horoba, după 19 etape Gloria este pe locul şase, sînteţi mulţumit?
Ioan Horoba: Ţinînd cont de circumstanţele în care am început campionatul, sîntem foarte mulţumiţi. în vară au venit 11 jucători noi şi, fără valori deosebite în lot, am reuşit o clasare bună. De asemenea, avem cel mai mic buget dintre formaţiile din Liga I. Pot spune că ne-am depăşit condiţia.   
Reporter: Cît de mult a contat faptul că Ioan Ovidiu Sabău a rămas antrenorul echipei?
Horoba: A fost decisiv. Parcursul foarte bun din toamnă i se datorează în primul rînd lui Sabău. în plus, am fost uniţi şi a fost linişte la club. Un lucru aparte la Gloria este stabilitatea sponsorilor. Sîntem singura echipă din Europa care nu şi-a schimbat sponsorul principal din 1991.
Reporter: în acest moment, echipa dumneavoastră este la şase puncte distanţă de locurile de Cupa UEFA. îndrăzniţi să visaţi la această competiţie?
Horoba: Noi ne mai gîndim din cînd în cînd că un pas greşit al adversarilor ne poate aduce acolo, dar nu prea cred că este posibil. Să fim realişti, diferenţa de valoare dintre noi şi formaţiile de pe locurile 1-5 este destul de mare. Cel mai bun exemplu este CFR Cluj. Au investit patru milioane de euro în transferuri în 2006, în timp ce noi am dat pe jucători exact zero euro. Gloria nu a cumpărat nici un fotbalist în acest sezon. Cei care au venit au fost liberi de contract, împrumutaţi sau tineri promovaţi de la echipa a doua.

Continuarea in kicker Sport Magazin numarul 50.

Stiri recente

Xavi, despre arbitrajul lui Istvan Kovacs: A fost un dezastru

Antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, l-a criticat dur pe Istvan Kovacs după meciul cu PSG, scor 1-4, în...