INTERVIU EXCLUSIV/ Iacov Haiducul

SportMagazin: Pare o misiune imposibilă. Credeţi totuşi că îl veţi detrona pe Mircea Sandu?
Constantin Iacov: Nu este o misiune imposibilă. Este o luptă între doi contracandidaţi iar eu sper să fiu câştigător, şi sunt semne că aşa va fi.

SportM: De ce credeţi că s-a ajuns ca 20 de ani să rămână un singur om la putere la FRF?
Iacov: Problema mea nu e asta. Putea să rămână şi 30 de ani dacă fotbalul românesc evolua, dar noi am involuat. Nu avem baze sportive, nu avem programe şi proiecte viabile şi sănătoase, prin care sportul rege de la noi să progreseze.

SportM: Cu cine l-aţi asemăna pe Mircea Sandu, dacă ar fi să alegeţi între Nicolae Ceauşescu şi Traian Băsescu?
Iacov: Cu nimeni.

SportM: Spuneţi-ne câteva idei majore ale programului dumneavoastră.
Iacov: Sunt foarte simple. E vorba mai întâi de măsurile anticriză, precum suportarea baremelor de arbitraj pentru Liga a II-a şi a III-a, de suportarea costurilor medicale. Apoi, de echipamente pentru echipele de copii şi juniori, pe termen mediu. De asemenea, ajutorarea AJF-urilor cu mijloace tehnice, maşini pentru deplasări şi aşa mai departe. Totodată, sprijinirea pentru acest retur, cu 5000 de euro a grupărilor de Liga a III-a şi cu 10.000 de euro a celor din Liga a II-a. Şi evident voi face acelaşi lucru în sezonul 2010-2011.

SportM: Se vrea schimbare în fotbalul românesc? Ce feedback-uri aţi avut?
Iacov: De data asta chiar se doreşte o schimbare reală. Asta mă încurajează să merg înainte în această luptă. Am purtat foarte multe discuţii cu oamenii în teritoriu şi am constatat că există o dorinţă reală pentru un parteneriat între toţi factorii din fotbalul românesc, după 20 de ani.

SportM: Adversarii vă impută că aţi retrogradat un club.
Iacov: Care adversari? Arătaţi-mi-i. Dacă aveau coloană vertebrală se înscriau în această cursă pentru şefia FRF!

SportM: Cum vedeţi viitorul fotbalului românesc şi al echipei naţionale dacă pe 25 ianuarie iese tot Mircea Sandu?
Iacov: Sumbru. Dar nu va ieşi Mircea Sandu pe 25. De data asta, majoritatea va alege pe cineva care să îi reprezinte pe cei mulţi.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...