INTERVIU CIPRIAN MARICA/ ”Nu m-a surprins numirea lui Razvan”

Ciprian Marica a revenit săptămâna trecută în primul 11 al lui VfB Stuttgart şi a marcat golul victoriei în meciul cu marea rivală Schalke 04. acum, Marica se pregăteşte pentru „marea finală” a Bundesligii cu Bayern Munchen, care se va disputa la finalul acestei săptămâni, dar recunoaşte că-i fuge gândul şi spre partida cu Lituania de pe 6 iunie

Sport Magazin: Ciprian, sâmbătă jucaţi cu Bayern Munchen o adevărată finală de campionat, pe Allianz Arena. Ce şanse are echipa ta să scrie istorie?
Ciprian Marica: Chiar simt că putem să luăm campionatul! Avem un moral bun, o echipă tânără şi cu foame de glorie, un antrenor ambiţios, fani entuziaşti, deci toate ingredientele pentru a reuşi. Am mai spus-o, avem şansa celor care nu au nimic de pierdut, pentru că la un moment dat, sezonul părea compromis şi acum ne batem pentru titlu şi calificarea în Champions League. Ar fi o izbândă, iar dacă se poate mai mult, de ce să nu ne propunem mai mult? Acum realizez cât de mult ne-a dat înapoi egalul de la Bielefeld, 2-2 cu Arminia. Am plătit tribut lipsei de experienţă. V-am spus: suntem foarte mulţi jucători tineri în echipă, iar acest lucru s-a simţit în unele momente.

SportM: Cum te-ai simţit în ultima perioadă, când ai jucat mai puţin?
Marica: Nu am făcut caz că nu am intrat titular în ultimele meciuri. Accidentarea din meciul cu Austria m-a dat un pic înapoi într-o perioadă în care mă simţeam foarte bine, iar colegii mei din atac, Cacau şi Gomez, sunt atacanţi de rasă, pe care şi i-ar dori orice echipă. Gomez e titular şi în echipa naţională a Germaniei, iar Cacau a fost naturalizat recent de nemţi. Important e, până la urmă, să ajutăm echipa cât poate de mult fiecare.

SportM: Săptămâna trecută ai fost din nou titular şi ai înscris golul victoriei în meciul cu Schalke. Cât de mult contează această reuşită pentru tine?
Marica: M-am bucurat foarte mult că am marcat golul victoriei, fiindcă ştiu cât de mult înseamnă pentru fanii noştri să batem pe Schalke, chiar la ea acasă. Şi mai ales acum, când doar o victorie ne mai ţinea în lupta pentru titlu. Vă daţi seama câtă bucurie le-am produce suporterilor câştigând campionatul pe terenul lui Bayern?! Va fi foarte greu. Nu depinde doar de noi, ci şi de jocul rezultatelor. Bayern e un adversar foarte puternic, dar v-am mai spus: ce mai avem de pierdut dacă am ajuns până aici?

SportM: Miercuri, fosta ta echipă joacă finala Cupei UEFA împotriva unei formaţii din Germania. Cum vezi acest joc?
Marica: M-am bucurat enorm că Şahtior a ajuns în finală. Sper şi cred că vor câştiga Cupa UEFA. Nea Mircea şi oamenii de acolo merită asta. Ştiu cum se munceşte la Doneţk, ştiu cât suflet pune şi câţi bani investeşte patronul Ahmetov şi ar fi o încununare a eforturilor unor profesionişti adevăraţi. Am mulţi prieteni la Doneţk. Le ţin pumnii!

SportM: Ce părere ai despre instalarea lui Răzvan Lucescu în locul lui Victor Piţurcă la naţională?
Marica: Nu m-a surprins numirea lui Răzvan Lucescu ca selecţioner. Se vorbea în anturajul echipei naţionale că el ar fi favoritul. Eu lucrez şi la Stuttgart cu un antrenor tânăr, Markus Babbel, care a imprimat echipei un stil spectaculos, ofensiv, care a adus rezultate. E important că e un tip deschis, care comunică foarte bine cu jucătorii. E dornic să facă treabă bună, vrea să obţină performanţe mari cu naţionala şi sper din tot sufletul că vom redeveni o forţă în Europa.

Continuarea interviului o puteţi citi în numărul 162 al revistei „SportMagazin” (19 – 25 mai 2009).

Acum puteţi găsi revista „SportMagazin” la mall-uri, în magazinele Kaufland şi CORA, agenţiile Astra, Aeroportul Otopeni, reţeaua de benzinării Agip şi la chioşcurile de presă din toată ţara, deservite de reţelele de distribuţie naţională.