Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

INTERVIU Analiza lui Mitea

Săptămîna trecută, Marco van Basten a convocat şase jucători de la Ajax în lotul lărgit pentru meciul cu România. „Lăncierul” Nicoale Mitea îi analizează în SportMagazin powered by kicker pe coechipierii săi care îi vor înfrunta pe „tricolori” pe 24 martie pe stadionul „De Kuip” din Rotterdam

Reporter: Nick, se apropie meciul cu Olanda. Cum este privit la Amsterdam?
Nicolae Mitea: Va fi o partidă foarte importantă pentru ambele echipe. Normal că ei nu se gîndesc decît la victorie, dar meciul începe de la 0-0 şi se joacă 11 contra 11. Eu zic că plecăm cu şanse egale şi putem învinge la Rotterdam. Nimic nu e imposibil.
Reporter: Ai ratat acest joc din cauza antrenorului Henk ten Kate, care nu te-a folosit deloc în ultima vreme.
Mitea: Mi-e greu. Nici nu pot să descriu cît mi-e de greu. Mă doare sufletul că nu sînt băgat deloc în teren la Ajax, iar din această cauză am pierdut şi echipa naţională. Mi-aş fi dorit enorm să evoluez în acest meci. Oricum, sper să-i batem.
Reporter: Şase coechipieri de-ai tăi au fost convocaţi de Marco van Basten în lotul lărgit. Ce poţi să ne spui despre ei?
Mitea: Toţi sînt jucători foarte valoroşi. Olandezii chiar au de unde să aleagă. Chiar dacă nu vin Van Nistelrooy, Makaay sau Van Bommel, Van Basten are cu cine să-i înlocuiască.

„Mă doare sufletul că nu sînt băgat deloc în teren la Ajax şi am pierdut şi echipa naţională”

Reporter: Analizează-i pe colegii tăi de la Ajax, care au şanse să joacă pe 24 martie la Rotterdam. Să începem cu Heitinga.
Mitea: E un fundaş bun, foarte puternic, care aleargă mult. Merită să fie titular în naţionala Olandei. Defecte nu prea are. Totuşi, fiind din fire foarte bătăios, poţi să-l enervezi destul de uşor. Eu îl iau şi-l driblez la antrenamente şi nu-i place deloc, începe şi faultează sau te lasă mai liber. Important e să nu-l laşi să-şi facă jocul lui de la început, că prinde încredere. Dacă vede că nu-i merge intră uşor în panică şi poţi profita de acest lucru.
Reporter: Ce ne spui despre Sneijder?
Mitea: E un fotbalist care loveşte perfect mingea cu ambele picioare. Se bate pentru orice minge, dar nu are forţa necesară să ţină „mijlocul” de unul singur. De asemenea, e foarte tehnic şi îşi scoate uşor adversarul direct din joc.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

Citeste mai multe!