INTERVIU ADRIAN DIACONU/ Rechinu’ isi arata coltii

Pe 19 aprilie, în Sala Polivalentă din capitală, Adrian Diaconu (24 victorii, 15 K.O.) va boxa împotriva americanului Chris Henry (21 victorii, 17 K.O.) pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea

SportM: Faţă de meciurile trecute, cum a decurs pregătirea, din punct de vedere fizic şi tactic?
Adrian Diaconu: Nu am schimbat nimic din programul meu obişnuit, dar de data aceasta am respectat în proporţie de sută la sută tot ce planificasem înainte pe foaie. Nu m-am abătut deloc de la planul iniţial de pregătire.

SportM: Pentru a slăbi înainte partidei cu Henry ai fost nevoit să mănînci doar fructe şi legume. Cum ai rezistat psihic la acest regim alimentar sever?
Diaconu: E simplu, altă variantă nu aveam. Nu e uşor, dar asta e viaţa noastră, a boxerilor…

SportM: Adversarul tău, Chris Henry, te-a atacat deja în presa americană. În afară de faptul că vorbeşte mult, ce mai ştii despre el?
Diaconu: Trebuie să recunosc că nu l-am studiat prea mult. Nu am stat să urmăresc dvd-uri cu meciurile lui, ci doar m-am uitat la cîteva filmuleţe pe youtube. În schimb, antrenorul meu personal, Pierre Bouchard, i-a studiat atent toate mişcările şi i-a descoperit unele puncte slabe. Am lucrat mult la antrenamente şi sper să pot profita din plin de greşelile lui.

SportM: Ca stil de luptă este un adversar care îţi convine?
Diaconu: Da, e un boxer agresiv care vine la bătaie. Nu va fi nevoie să fac atletism în ring. Va fi aşadar un meci pe cinste…

SportM: Ţi-ai propus să învingi pe Henry înainte de limită?
Diaconu: Nu neapărat, asta vine de la sine. Dacă îmi merge totul bine în ring, îmi vor creşte automat şi sansele să îl fac K.O.

SportM: Meciul tău e programat în jur de 22.30. Te vei uita şi la celelalte meciuri din gală, care încep mai devreme?
Diaconu: Nu cred, pentru că trebuie să fiu odihinit şi concentrat sută la sută la ce am eu de făcut. Ştiu că organizatorii vor să facă un megashow, dar prefer să las profesioniştii să se ocupe de toate aceste detalii şi eu să îmi văd doar de lupta din ring.

SportM: La gală va sosi şi preşedintele WBC, Jose Sulaiman. Pentru tine are vreo importanţă acest lucru?
Diaconu: Nu în mod deosebit, dar faptul că am şanse să primesc centura de campion din mîna celui care conduce cea mai prestigioasă versiune din boxul profesionist nu poate decît să mă onoreze.

SportM: Pentru prima dată, un meci de al tău va fi transmis la nivel mondial prin reţeaua de televiziune Don King TV…
Diaconu: E un lucru mişto, pentru că lumea va avea ocazia să vadă un show adevărat. Sper ca meciul cu Henry să poată fi numit meciul anului.

SportM: Vei boxa pentru o sumă record, de aproape 600.000 de euro. După acest meci, te poţi declara un om realizat pe viaţă din punct de vedere financiar?
Diaconu: Eu voi rămîne în continuare un om obişnuit, care preferă să ducă o viaţă normală. Mai întîi să devin eu campion mondial absolut şi după aceea am timp să mă gîndesc şi la bani.

Show ca la americani

Organizatorii galei „Invincibilii”, FR de Box, promotorul Can Kor şi Consiliul general al Capitalei au promis numeroase surprize şi momente artistice între meciurile de box. Crainicul de ring (announcer) va fi americanca Amy Hayes (foto), 35 de ani, prima femeie din lume care prezintă meciuri de box profesionist. Blonda şi atrăgătoarea prezentatoare din ring a pozat deja pentru reviste precum Playboy şi Maxim. În Sala Polivalentă vor fi instalate la această gală şi patru ecrane gigantice, pentru ca spectatorii să poată urmări în cele mai bune condiţii meciurile, dar ce se întîmplă şi la vestiare. Gala va fi transmisă în întreaga lume.

Organizatorii au semnat deja un contract cu Don King TV, un canal exclusiv pentru iubitorii de box, la care partidele pot fi urmărite în sistemul pay-per-view. Gala „Invincibilii” se anunţă aşadar unul din cele mai importante evenimente sportive găzduite vreodată în ţara noastră, iar pentru capitala României un prilej unic să fi e trecută pe harta boxului profesionist la cel mai înalt nivel.

În cadrul galei se vor mai pune în joc şi alte două centuri. Ionuţ Ion (Jo Jo Dan) (foto, şort albastru) îşi apără titlul NABA (de campion nord-american) la light welter în faţa argentinianului Raul Balbi, iar Viorel Simion (7 victorii) luptă la categoria pană cu spaniolul Rudy Encamacion (18 victorii, 11 înfrîngeri, două egaluri), pentru centura WBC Mediterranean. În programul galei mai fi gurează un boxer de valoare, italianul Silvio Branco, nr. 2 WBC la semigrea. În gala din 19 aprilie îşi va face debutul la profesionism Bogdan Dinu, care, după excluderea din boxul amator, va lupta la categoria grea cu canadianul Stephane Tessier (trei victorii, 15 înfrîngeri). Cel mai cunoscut boxer străin pentru spectatorii din Sala Polivalentă va fi cu siguranţă argentinianul Raul geroase nu doar la fi gurat. Jo Jo Dan nu se teme însă de reputaţia de dur a adversarului său: Am un stil diferit de al lui Doroftei. Voi boxa de la distanţă cu Balbi, iar dacă voi putea să-l fac K.O., nu-l voi ierta. Şansa de a boxa cu Balbi în România înseamnă mult pentru mine. El are un nume bun în lumea boxului şi sînt foarte fericit că voi lupta cu el chiar în faţa propriilor fani. Sînt sută la sută pregătit pentru acest meci, am un moral ridicat şi centura NABA va rămîne în posesia mea. Jo Jo Dan are la activ 20 victorii (11 K.O. ), în timp ce Balbi este mult mai experimentat, palmaresul său numărînd 55 de victorii (38 K.O.), opt înfrîngeri şi un egal. Dacă îl va învinge pe Raul Balbi, Jo Jo Dan ar putea boxa apoi în viitorul apropiat într-un meci eliminatoriu pentru centura WBA, cu şanse reale să devină într-un an de zile chiar pretendent la centura WBC.Balbi, învinsul lui Leonard Doroftei pentru titlul WBA, la capătul a două meciuri sîngeroase nu doar la figurat. Jo Jo Dan nu se teme însă de reputaţia de dur a adversarului său: Am un stil diferit de al lui Doroftei. Voi boxa de la distanţă cu Balbi, iar dacă voi putea să-l fac K.O., nu-l voi ierta. Şansa de a boxa cu Balbi în România înseamnă mult pentru mine. El are un nume bun în lumea boxului şi sînt foarte fericit că voi lupta cu el chiar în faţa propriilor fani. Sînt sută la sută pregătit pentru acest meci, am un moral ridicat şi centura NABA va rămîne în posesia mea.

Jo Jo Dan are la activ 20 victorii (11 K.O. ), în timp ce Balbi este mult mai experimentat, palmaresul său numărînd 55 de victorii (38 K.O.), opt înfrîngeri şi un egal. Dacă îl va învinge pe Raul Balbi, Jo Jo Dan ar putea boxa apoi în viitorul apropiat într-un meci eliminatoriu pentru centura WBA, cu şanse reale să devină într-un an de zile chiar pretendent la centura WBC.

Stiri recente

Marian Drăgulescu, printre giganți, pe terenul de baschet: A fost ultimul turneu Sport Arena Streetball înainte de marea finală din septembrie

Legendarul gimnast Marian Drăgulescu a fost prezent în weekend la ultimul turneu din circuitul național de baschet 3x3 Sport...