Îndrăznește, privește cerul! Defularea de pe rețelele de socializare

“Ceea ce urăște mai mult turma este un OM care gândește diferit. Turma nu urăște atât de mult opinia lui în sine. Ci ÎNDRĂZNEALA acelui individ de a avea curajul să gândească singur. Să fie diferit, exact ceea ce turma nu știe să facă”, spunea Arthur Schopenhauer (sper să nu greșesc!).Ori dacă acel OM e și mai tânăr decât ceilalți membri ai tribului, atunci este cu atât mai înfierat de turmă.

Elena Chiriac nu se află la prima experiență în care e judecată pentru faptul că e mai tânără decât ceilalți. Că ÎNDRĂZNEȘTE să gîndească singură și că are curajul să fie diferită. Se știe că în precedenta ei experiență de reality-show, Ferma Vedetelor de la Pro TV, a ajuns în finală. Întrecându-l în probele fizice până și pe “marele campion” de arte marțiale Andrei Stoica.

(Foto: Pro TV – În imagine George Piștereanu și Andrei Stoica, în flotări la picioarele Elenei Chiriac)

Iar toți ceilalți care au aruncat la Fermă cu pietre în ea, au sfârși prin a-i cere scuze public Elenei (Vezi cazurile actorașului Piștereanu sau bucătărașului Toader).

Acum, la Survivor, o producție de excepție a Pro TV-ului, se repetă filmul la Elena. Din nou este judecată că ÎNDRĂZNEȘTE să gîndească singură. Că are curajul să fie diferită sau se încearcă să fie pusă la zid că este prea tânără.

Nu e un secret pentru nimeni faptul că Elena cu Drăgulescu sunt prieteni de ani buni de zile. De la galele sportului prezentate de Elena, unde l-a premiat pe Marian. Până la evenimente unde au fost invitați amândoi.

De aceea nu vreau să intervin în conflictul dintre ei. Care oricum se va stinge curând. Însă ce vreau să spun este că Marian nu și-ar fi permis să se comporte niciodată în competițiile sportive. Cum a făcut-o în disputa dintre Războinici și Faimoși, după unificare. Să luăm un exemplu ipotetic de confruntare România – Rusia la gimnastică. Nu ar fi putut să se bată pe burtă cu gimnaștii ruși sau poate chiar să tragă pe invers. De răzbunare că e certat cu vreun coechipier sau că este acceptat de echipă.

Ori lucurile sunt absolut similare în ambele confruntări. Doar că Marian s-a comportat total nesportiv în confruntarea de la reality show. Motiv pentru care Elena l-a criticat. Despre tj nici măcar nu se merită să vorbesc… Mai departe lăsăm timpul să vorbească.

Având în vedere nivelul ridicat de anafabetism funcțional de pe la noi, cred că degeaba se mai lansează filme gen “Don’t Look Up”…. mulți dintre cei care ajung să îl vizioneze, nici măcar nu îl înțeleg.

Problema acum este că o parte a turmei a sărit calul în comentarii pe social media, fără să înțeleagă ceva din gâlceava dintre Marian și Elena.

Și mă adresez acum acelei mase critice de oameni. Care în micimea lor intelectuală, frustrați, primitivi, lipsiți de spiritualitate, brutalizați de nevoi, copleșiți de dorințe imposibile, folosesc rețelele de socializare pentru a defula.

Le reamintesc doar ce îi așteaptă în instanță (Art. 1357 Cod civil, art. 10, alineatul 2, sau art. 252 alin. (3) lit. a) din Noul Cod civil din CEDO).

E vorba doar de cei (ex – Grațiela P, CameliaE, AnaC, etc) care au publicat pe facebook/twitter/instagram expresii jignitoare la adresa Elenei.

(Foto: Facebook Pro TV)

(de Romeo Chiriac)

 

 

 

Stiri recente

Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold, scor 28-27, în turul sferturilor European League, la handbal masculin

Dinamo Bucureşti a învins, acasă, echipa daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale European...