Igiena Sportivilor – Află de ce NU e indicat să te speli pe cap cu geluri de duș 2 în 1

Dacă practici un sport de performanță sau ești pasionat de a avea un stil de viață sănătos și mergi frecvent la sală, probabil folosești intens produse de igienă după efort. Dușurile repetate pe parcursul zilei îți pot usca nu doar pielea, ci și părul, și, de aceea, este indicat să folosești formule de calitate care să nu atace epiderma sau scalpul. 

 

Înainte, dar mai ales după sport, este foarte important să faci un duș rece, care te poate ajuta să slăbești, dar ai grijă și la ce produse folosești! Deși sunt foarte practice, gelurile de duș 2 în 1, șampon și gel de curățare pentru corp, pot dăuna sănătății fibrei capilare. De aceea, trebuie evitate. 

 

Iată de ce ar trebui să eviți gelurile de duș 2 în 1:

 

 

        1.   Îngrijirea specifică a fiecărei părți a corpului

 

 

Deși mulți bărbați se miră de câte produse de igienă folosește o femeie comparativ cu ei în timpul dușului, în realitate, fiecare parte a corpului are nevoie de o îngrijire specifică și acesta este secretul pe care și bărbații trebuie să-l înțeleagă. Un șampon care este și gel de duș nu poate oferi aceeași hidratare fibrei capilare, așa cum se întâmplă pentru corp, deoarece are mai mulți agenți de curățare decât un șampon clasic, iar femeile știu acest lucru foarte bine, ele fiind intens preocupate de sănătatea părului lung de ani de zile.

 

 

          2.    Sănătatea părului

 

 

Persoanele diferite au nevoi diferite! Deși ai părul scurt, acesta are nevoie fie de o protecție termică la uscare sau de tratament anti-mătreață, sau de descurcare, dacă este creț. Toate aceste nevoi nu pot fi acoperite de gelul de duș 2 în 1 și, de aceea, este indicat să alegi un șampon potrivit părului tău. Pentru a afla ce tip de nevoi are tipul tău de fir, te poți consulta cu hairstylistul sau frizerul de la barber-shop-ul pe care îl frecventezi și poți primi recomandări în privința a ce șampon ți se va potrivi. Un păr sănătos cade mai puțin, este mai strălucitor și se rupe mai greu, lucru pe care, cu siguranță, îl vei aprecia!

 

 

           3.    Parfum diferit

 

 

Un alt beneficiu alternativ pe care îl vei descoperi folosind separat gelul de duș și șamponul, este faptul că te bucuri de două parfumuri diferite în timp ce te speli, dar și după. 

 

Pentru a încerca diverse arome, descoperă aici parfumuri intense și potrivite corpului tău și alege să folosești un șampon cu mireasmă diferită. 

Este dovedit științific că parfumurile ne influențează starea de spirit, dar ne și stimulează să ne trezim dimineața, la prima oră. Poți descoperi acest lucru pe cont propriu, înconjurându-te de cât mai multe arome diferite care să te energizeze când începi ziua! 

 

Un alt motiv valabil în unele cazuri este că, alegând două produse în loc de unul pentru dușul de după efort, poți proteja atât pielea, cât și scalpul. Dacă suferi de psoriazis, vei folosi produse cu zero parabeni sau substanțe chimice, care sunt prezente în gelurile de duș 2 în 1. Dacă, însă, te confrunți cu pierderea părului, poți aplica un șampon care să rezolve această problemă sau care să stimuleze creșterea firului de păr. 

 

În concluzie, gama de produse pentru bărbați nu înseamnă doar produse 2 în 1. Ea este foarte diversă și merită explorată pentru a-ți păstra atât pielea, cât și părul fericite! 

 

Sursa foto: shutterstock.com

 

Stiri recente

Cum a vrut să se sinucidă Bănel după autogolul cu Real Madrid

https://www.youtube.com/watch?v=fvinviuMPB4&t=2s Bănel Nicoliță a povestit în cadrul Podcastului Business Philosophy cum a vrut să se sinucidă după autogolul cu Real...