Handbal, Cupa EHF: Rulmentul Brasov – Itxako Estella 21-14

în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei EHF la handbal feminin, Rulmentul Braşov a învins cu un scor mai rar întâlnit, 21-14, pe Itxako Estella din Spania, şi a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

Formaţia antrenată de Mariana Târcă a dominat aproape copios meciul şi ar fi putut câştiga la o diferenţă mai mare de scor dar portarul ibericelor, nimeni alta decât româncă Ildiko Barbu, a făcut adevărate minuni între buturi.

Rulmentul a avut o singură cădere, în startul partidei, când de la 2-0 a fost condusă cu 3-2 dar apoi şi-a revenit şi a condus în permanenţă ostilităţile pe tabela de marcaj la cel puţin 4-5 goluri diferenţă.

La pauză a fost 11-6 pentru Rulmentul Braşov, în special datorită pivotului Aneta Bărcan, golgetera echipei, iar la final, după ce a câştigat şi repriza a doua cu 10-8, Rulmentul s-a impus cu 21-14.

Returul va avea loc în Spania, pe 24 februarie, iar dacă trece de formaţia iberică, Rulmentul ar putea da piept în sferturile de finală printre altele cu echipa maghiară Dunaferr, 31-20 în prima manşă cu Kiskunhalas, o altă formaţie din Ungaria.

în optimile de finală ale Challenge Cup, Tomis Constanţa, una dintre cele trei reprezentante ale României din această competiţie, s-a impus cu 40-24 în faţa elveţiencelor de la TV Uster şi este ca şi calificată în sferturile de finală mai ales că returul are loc duminică tot la Constanţa.

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...