Halep, după calificarea în optimi: „Am jucat cel mai bun tenis de până acum”. Țig, învinsă în turul al treilea

Patricia Maria Țig a fost învinsă de Venus Williams, cu 6-3, 6-0, în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari. Țig, care a venit din calificări a trecut la Miami de Heather Watson și de Kristina Mladenovic. Venus Williams a obținut victoria după o oră și 10 minute. Patricia Țig va primi pentru participare un cec de 41.350 dolari și 95 de puncte WTA.

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Miami, dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a dispus cu 6-3, 6-0 de estoniana Anett Kontaveit. Halep a obținut victoria după 56 de minute și și-a asigurat un cec de 77.265 dolari și 120 de puncte WTA.

În optimi Simona o va înfrunta pe australianca Samantha Stosur, care a dispus de chinezoaica Shuai Peng cu 4-6, 6-3, 7-5. Halep și Stosur s-au înfruntat până acum de opt ori, scorul fiind egal, 4-4. Stosur a câștigat ultima partidă, anul trecut, în optimi la Roland Garros, cu 7-6 (0), 6-3, după patru victorii consecutive ale româncei (inclusiv una tot în 2016, în semifinale la Madrid, 6-2, 6-0). Bilanțul pe hard este de 3-1 pentru Simona.

Simona s-a oprit în sferturi la ediția de anul trecut a turneului Miami Open.

Țig a încheiat astfel o participare remarcabilă la Miami Open, unde a trecut de Heather Watson și de Kristina Mladenovic, venind din calificări.

Williams (36 ani, 12 WTA) a obținut victoria după o oră și 10 minute, într-un meci în care a comis 7 duble greșeli, față de 7 ale româncei (22 ani, 95 WTA).

Venus a câștigat primul ghem al meciului, apoi Patricia a reușit să întoarcă scorul și să conducă (2-1), dar a făcut nu mai puțin de patru duble greșeli și jocul său s-a rupt, Williams învingând fără probleme.

Patricia Țig, aflată în cel mai bun moment al carierei sale, va primi pentru participare un cec de 41.350 dolari și 95 de puncte WTA.

Tot duminică, în turul al treilea, Simona Halep, a treia favorită, o va înfrunta pe estoniana Anett Kontaveit, venită din calificări.

„Sunt foarte mulţumită, cred că am jucat cel mai bun tenis de până acum din acest an şi m-am bucurat de fiecare clipă petrecută în teren. Nu mă aşteptam să vină atâta lume la meci şi vă mulţumesc că aţi făcut-o. Am vrut să fiu foarte agresivă, să stau aproape de linia de fund şi să lovesc mingea repede, s-o determin să se deplaseze. Şi serviciul meu a fost bun astăzi. Totul mi-a mers şi m-am simţit uşoară pe teren, astfel încât am reuşit să fug mult. Va fi un meci greu cu Sam, dar ştiu cum să joc cu ea. Va fi o provocare pentru mine. Dar vin după o pauză şi nu am nimic de pierdut, aşa că vreau să mă bucur de meci şi să dau tot ce pot, la fel ca astăzi”, a spus Simona după meci.