Halep: Dacă se întâmplă să devin nr. 1 WTA, voi fi cea mai fericită persoană, dar mai am mult de lucru

Simona Halep a declarat că dacă se va întâmpla să devină numărul 1 mondial, va fi cea mai fericită persoană, dar apreciază că mai are mult de lucru.

‘Sa fii numărul unu în lume înseamnă mult. Nu am cum să știu, nu am fost până acum. Sper că într-o zi să ajung și eu în această poziție, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Dacă se întâmplă, voi fi cea mai fericită persoană, dar mai am mult de lucru”, a precizat Simona.

Jucătoarea română, numărul doi mondial și a doua favorită a turneului WTA de la Toronto, spune că se simte ca acasă la turneul din Canada.

”Simt jocul destul de bine aici. Terenul mi se potrivește și atmosfera, iar spectatorii sunt mereu alături de mine. Aceste lucruri fac să fie totul mai ușor aici și să joc cel mai bun tenis al meu. Am câteva turnee la care mă simt ca acasă, iar acesta este unul dintre ele”, a spues pe site-ul WTA deținătoarea Rogers Cup, turneu care se organizează alternativ la Montreal și Toronto.

 

 

Halep spune că a sfătuit-o pe tânăra jucătoare canadiană de origine română Bianca Andreescu (17 ani) să treacă la seniori.

”Îi urez noroc și sper să ajungă în top curând. O merită, pentru că muncește din greu. Am discutat cu ea anul trecut la Montreal. Îmi aduc aminte că i-am spus să treacă la seniori și să nu mai joace la juniori. Cred că e bine pentru ea, deoarece trebuie să joace contra unor adversare mai puternice pentru a crește rapid”, a subliniat Halep.

 

La Toronto, Halep va juca direct în turul secund, cu învingătoarea dintre croata Mirjana Lucic-Baroni (35 ani, 31 WTA) și Magdalena Rybarikova (Slovacia), jucătoare de 28 de ani, aflată pe locul 33 în lume. Rybarikova, venită din postura de lucky loser, a fost semifinalistă la Wimbledon anul acesta.

În 2016 la Rogers Cup (turneu găzduit atunci de Montreal), Halep a învins-o în finală pe americanca Madison Keys, cu 7-6 (2), 6-3, iar în 2015 (ediție desfășurată la Toronto) a abandonat în finala cu Belinda Bencic, la scorul de 7-6 (5), 6-7 (4), 3-0 pentru elvețiancă. În 2013, Sorana Cîrstea a fost învinsă în ultimul act de Serena Williams, cu 6-2, 6-0.