GIRONDINS BORDEAUX – OLYMPIACOS PIREU: Allez les girondins!

După ce a întrerupt hegemonia lyoneză în Ligue 1, Bordeaux şi-a propus o mulţime de lucruri şi în Europa. Să stabilească recorduri şi să realizeze performanţe cât mai mari. Mulţi au zâmbit. Dar, zâmbetul s-a transformat în rictus. Pentru că Girondins a fost cea mai bunăechipă în faza grupelor cu cinci victorii şi o singură remiză, în faţa lui Juventus (1-1). Francezii au demonstrat că deţin şi cea mai bună apărare din Liga Campionilor având numai două goluri încasate.

Tragedie greaca?

Olympiacos are numeroase motive de îngrijorare. În tur, Bordeaux s-a impus (1-0) mai clar decât o arată scorul aşa că, în mare măsură, califi carea pare în mare măsură compromisă pentru eleni. Mai ales că, Olympiacos n-a mai câştigat într-o deplasare în Champions League din 2007, când o învingea pe Lazio (2-1), la Roma. În schimb, grecii au un complex în faţa echipelor din Hexagon. Au pierdut şapte meciuri din zece în faţa francezilor, iar ultimile deplasări europene au însemnat eşecuri cu Saint Etienne şi cu Olympique Lyon. Nu trebuie uitat nici faptul că Bordeaux nu a pierdut niciodată în competiţiile UEFA după ce au câştigat în deplasare.

Pronostic: 1. În tur 1-0

Stiri recente

Louis van Gaal: „Putem fi campioni mondiali!”. Olanda – Argentina, în optimi CM 2022

Selecţionerul naţionalei Olandei, Louis van Gaal, a afirmat că echipa sa poate deveni campioană mondială. Olanda e în sferturile de...