Giani Creţu, desemnat antrenorul anului în Europa

Giani Creţu a fost desemnat antrenorul anului de către forul european de volei în cadrul galei anuale, la Bruxelles.

Câştigător al titlului naţional şi a Cupei în Polonia, dar mai ales a Ligii Campionilor în acest an, cu formaţia Zaksa. Giani Creţu a fost desemnat antrenorul anului 2022 la gala de vineri seară, unde a primit distincţia din partea CEV. Din comisia care a făcut premierea a făcut parte şi preşedintele FR Volei, Adin Cojocaru.

Distincţia similară la feminin a revenit antrenorului italian Giovanni Guidetti (echipa VakifBank Istanbul).

Cei buni buni jucători ai anului 2022 au fost desemnaţi polonezul Kamil Semeniuk (Zaksa) şi suedeza Isabelle Haak (VakifBank Istanbul).

Giani Creţu (54 de ani) a obţinut un rezultat excelent şi cu naţionala Sloveniei, locul 4 la Campionatul Mondial recent încheiat. Însă această performanţă nu a punctat în stabilirea câştigătorilor din ierarhia CEV.

Jucător la Dinamo Bucureşti, cu care a cucerit titlul naţional în 1992, Gheorghe ”Giani” Creţu şi-a încheiat cariera în 1997. Cu alte două titluri la activ în Austria, după care a trecut la antrenorat, pregătind echipe din Austria, Italia, Qatar, Estonia, Polonia sau Rusia. A fost dublu campion naţional în Austria şi ca antrenor, cu Viena hot Volleys.

În 2022 a atins apogeul carierei la nivel de performanţă la un club, când a câştigat titlul, Cupa şi Liga Campionilor. cu formaţia poloneză ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. La nivel de echipe naţionale a pregătit prima dată România, în 2007-2008, respectiv Estonia (2014-2019).

 

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...