Generaţia de Aur se pregătește de meciul de retragere. „O generaţie care nu va fi uitată niciodată”

Elisabeta Lipă, cea care conduce sportul românesc, a lăudat Generația de Aur. Ea i-a vizitat pe jucătorii care se pregătesc de meciul de retragere care e programat la 25 mai pe Arena Naţională.

Generaţia de Aur va întâlni o selecţionată de staruri. Vor juca vedete ca Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea sau Nuno Gomes, Christian Panucci, Dida, Rivaldo, Jari Litmanen, Eric Abidal, Christian Karembeu şi Hristo Stoicikov.

Generația de Aur a obținut cea mai mare performanţă a echipei naţionale când a jucat sfertul de finală cu Suedia la CM 1994. Atunci „tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare, 4 – 5, meciul cu Suedia.

În optimi, naționala României a trecut de Argentina, scor 3-2.

„Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model, aţi văzut şi acum cu ce dorinţă se antrenează chiar dacă au trecut nişte ani peste ei. Ei erau o echipă, au demonstrat asta chiar şi atunci când s-au vopsit în cap, au făcut-o toţi. Eu mi-aş dori ca generaţia asta tânără să ia un model de la ei. Sportivii au nevoie de modele fie că este fotbalist, gimnast sau canotor. Cineva trebuie să le dea încredere că se poate. Eu cred că este o generaţie care nu va fi uitată niciodată, pentru că a fost dată tot timpul exemplu, a obţinut nişte rezultate foarte mari şi cred că obiectivul lor de atunci ar trebui să fie obiectivul generaţiei actuale”, a spus Elisabeta Lipă.

„Le-am spus că nu îmi place că au anunţat că va fi ultimul meci, dar mi-au spus că e ultimul pe anul acesta. Nu prea am avut eu timp să ies în stradă atunci când ei câştigau meciurile, pentru că eram în cantonament, dar i-am urmărit cu sufletul la gură. Mi-aş dori ca şi echipa naţională să aducă anul acesta un suflu de bucurie, pentru că fotbalul e fotbal. Dacă lor le merge bine, ne merge bine şi nouă”, a mai declarat aceasta.

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...