Furati

Dînd dovadă de un fair-play greu de găsit în fotbal, componenţii naţionalei de rugby s-au ferit să sară la gîtul arbitrului englez Tony Spreadbury care ne-a privat de o victorie istorică în meciul cu Italia. Azurri ne-au învins cu 24-18, însă Iulian Dumitraş a ratat trei penalităţi care puteau înclina balanţa în favoarea „stejarilor”

„Stejarii” au pierdut cu 18-24, un meci în care au îmbinat surprinzător şi ciudat totodată, greşeli incredibile şi acţiuni surprinzătoare care au dat coeziune partidei şi au smuls aplauzele celor 44.000 de spectatori prezenţi pe arena „Velodrome” din Marsilia. În pofida înfrîngerii care ne-a lăsat un gol în stomac şi ne-a compromis visul nedeclarat de a accede în „sferturi”, jucătorii echipei naţionale a României şi managerul acesteia s-au arătat mulţumiţi de jocul prestat. „Echipa s-a mişcat bine. Am gafat mult în prima repriză, dar am arătat altfel după pauză. Sînt încrezător că în Scoţia putem face un meci bun şi, poate, să obţinem un rezultat mare”, a declarat după partidă managerul Robert Antonin. La rîndul său, antrenorul Italiei, Pierre Berbizier, şi-a arătat respectul pentru naţionala României spunînd că, personal, se aştepta ca echipa sa să cîştige la un scor mai concludent. „Am întîlnit un XV românesc puternic, ambiţios, care poate pune probleme mari oricărei echipe de calibru. Credeam că vom cîştiga la un scor mare, dar la un moment dat m-am temut pentru rezultat”, a spus Berbizier. Deşi mass-media din Hexagon a criticat la unison prestaţia arbitrului englez Tony Speadbury, considerînd că acesta i-a dezavantajat pe români, delegaţia tricolorilor a dat dovadă de un fair-play desăvîrşit abţinîndu-se de la critici la adresa „cavalerului”. Nu trebuie uitate însă cele trei penalităţi ratate de Dumitraş, care puteau înclina balanţa în favoarea României.

Bălan s-a întors acasă

Petru Bălan a fost înlocuit definitiv de stafful naţionalei de rugby a României la Cupa Mondială, după ce analiza RMN a identificat o fractură a meniscului intern la genunchiul stîng. „Bălan putea face o infiltraţie, după care avea nevoie de 15 zile de repaus total, deci nu mai avea cum să joace la Cupa Mondială”, a concluzionat Robert Antonin, managerul naţionalei. Bălan a părăsit cantonamentul naţionalei înainte de meciul cu Italia şi va fi înlocuit de jucătorul formaţiei engleze Bath, Paulică Ion.

A sosit singurul „englez”

Paulică Ion a sosit din Anglia şi a început pregătirile cu naţionala, în cantonamentul din Agen. El a debutat în echipa naţională la Cupa Mondială din 2003, din Australia. Paulică Ion s-a transferat anul acesta de la Steaua Bucureşti la Bath, fiind singurul român care evoluează la un club din prima divizie engleză.

Sport Magazin numarul 77 (17 – 23 septembrie 2007)

Stiri recente

Ana Bogdan va participa la JO de la Paris

Ana Bogdan a spus într-un mesaj pe Instagram, că va participa la Jocurile Olmpice de la Paris, astfel că...