Frederico Tavares: Am venit cu aur și din Uruguay. După ce am luat toate medaliile de aur la CM din Cipru

Selecționerul naționalei de padbol a României, Tchabass Frederico Tavares, a explicat în exclusivitate pentru Revista Sport Magazin care e secretul succesului tricolorelor la Campionatul Mondial din Uruguay.

pdb1

Echipa feminină a României, alcătuită din Anemaria Gherghel și Florina Chiar, a câștigat pentru prima dată în istorie, Campionatul Mondial de Padbol, desfășurat la Montevideo (Uruguay). Feminin, finala: România – Spania 2-1 (4-6, 6-2, 6-1). Anemaria Gherghel și Florina Chiar au intrat în legendă ca primele campioane mondiale din istoria padbolului. În Uruguay s-a desfășurat primul CM de Padbol pentru echipe feminine, în timp ce la masculin a fost a treia ediție. România a fost reprezentată de trei echipe în competiție: două în turneul masculin și una la feminin.

pdb2

“Deși cu padbolul avem o simplă colaborare, după doar 3 luni am reușit că câștigăm medalie de aur pentru România la un Campionat Mondial. Mă bucur mult pentru aceste fete, pe care le cresc de la 12 ani. Toată suflarea internațională a acestui sport ne-a lăudat stilul de joc împrumutat de la fotbal tenis ce presupune o altă agresivitate și un alt nivel de lovire a mingii. Am studiat adversarele de la padbol încă de când mă aflam în Cipru la Campionatul Mondial de fotbal tenis, unde am luat 13 medalii de aur din 13. Copiii aceștia sunt plecați de acasă de peste 40 de zile, având în vedere că au stat în cantonament la Izvorani, apoi cantonament și turneu în Cipru, iar acum âncă o săptămână în Uruguay. Și mai avem de zburat încă 22 de ore până la întoarcerea în țară”, a declarat Frederico Tavares, care este atât președinte al Federației Române de Fotbal Tenis, cât și antrenor al naționalei.

Cu o săptâmînă înainte de plecarea în Uruguay, România a cucerit 13 medalii de aur din 13 puse în joc la Campionatul Mondial de Fotbal Tenis din Cipru. De asemenea, Anamaria Gherghel a cucerit titlul de cea mai bună jucătoare a turneului, iar România a fost desemnată cea mai bună țară a acestei competiții. Marius Stoenică a fost ales cel mai bun jucător al competiției, iar titlul de cel mai bun antrenor l-a obținut Frederico Tavares Tchabass, care este și președintele Federației Române de Fotbal Tenis.

 

 

Stiri recente

Ce adversari poate avea CFR Cluj în preliminariile Conference League

CFR Cluj e pe locul doi în Superliga și va juca în preliminariile Conference League. Ardelenii vor juca în turul...